KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-03-2022 19:05   Güncelleme : 18-03-2022 19:05

Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi Açıldı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları "Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi" açıldı.

Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi Açıldı
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi tarafından Küresel Vatandaşlık Müfredatı çerçevesinde yürütülen "Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu projenin ürünleri 17 Mart'ta Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde ziyarete açıldı.
Lise öğrencilerimiz Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Görsel Sanatlar ve Müzik derslerini kapsayan disiplinler arası proje kapsamında ürettikleri şiir, şarkı, öykü ve resimlerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin doğurduğu ayrımcılığa, şiddete ve diğer hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla sergilediler.
 
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları Müdürü Sayın Seval Karakuş açılış konuşmasında:

"Öğrencilerimiz bu konuya ilişkin farkındalığı ve bilinci keskinleştirmek, ayrımcılığa karşı mücadeledeki kararlılığı göstermek, düşünmenin-hissetmenin-fark etmenin yaratıcı eylemliliğiyle ürünler ortaya çıkarmak için “Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu bir projeyi hayata geçirdiler." dedi. 

Karakuş, serginin oluşum süreci hakkında: "Bir buçuk aya yakın bir süre, öğrencilerimiz sınıflarında bu olguyu, tarihsel-düşünsel-sanatsal boyutlarıyla derinlemesine tartıştı, cinsiyet ayrımcılığının ortaya çıkardığı sorunları, yaşantıları, mücadeleyi tarihsel, felsefi ve edebi metinlerde ifade ettiler. Ardından bu birikimlerini ürünlere dönüştürdüler. Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Görsel Sanatlar ve Müzik derslerini kapsayan bu disiplinler arası proje kapsamında, lise öğrencilerimiz ürettikleri şiir, şarkı, öykü ve resimlerle toplumsal cinsiyet rolleri dolayısı ile zulme, ayrımcılığa, şiddete uğrayan kesimlerin gerçekliğini yansıttılar, sesleri oldular." diyerek bilgi verdi. 

Sergi, 9 Mart'ta bu yıl ikincisi düzenlenen "Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu “ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi Sosyal Bilimler Çalıştayı”na ait; Tarih, Hukuk, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji, Sanat, Sosyoloji, Edebiyat ve Medya alanlarında akademisyen, yazar ve sanatçılarla bir araya gelerek oluşturulan bildirileri de kapsıyor. 
 

"Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi" Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 22 Mart tarihine kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala