GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2018 12:19   Güncelleme : 25-11-2018 12:19

Kadınlar, Mezitli’de Şiddete Karşı Yürüdü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Mezitli Belediyesi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun birlikte organize ettiği yürüyüşe binlerce kadın katıldı. Farklı kesimlerden kadınların turuncu renkli kıyafetleriyle yaptığı ve eski Mezitli Belediye binası önünden başlayan yürüyüş slogan ve şarkılar eşliğinde Demokrasi Meydanı'na kadar devam etti.

Kadınlar, Mezitli’de  Şiddete Karşı Yürüdü

 

Kadınlar, Mezitli Belediyesi ve Mersin’de bulunan çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortak organizasyonunda şiddete karşı yürüdü.  ‘Hep Birlikte Başaracağız’ diyerek turuncu kıyafetleri ile Mezitli Belediyesi’nin eski hizmet binası önünde buluşan kadınlar slogan, marş ve şarkılar söyleyerek Demokrasi Meydanına kadar yürüdü.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Esen, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce kadın katıldı. Klasik otomobilciler ve bisikletçilerle birlikte Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda tezgah açan çiftçi kadınların traktörleriyle eşlik ettiği yürüyüş boyunca emniyet güçlerinin yanı sıra AKUT üyeleri de kortej güvenliğini sağladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosunun çaldığı marşlarla kadınların coşkusunu doruğa taşıdı.

'Hep birlikte başaracağız' pankartı açan kadınlar , "Güçlü kadın güçlü toplum", "Kadına şiddete hayır" sloganları atarak yürüyüş boyunca düdük çaldı. Türk bayrağı, turuncu balon ve 'Kadınlar özgürse toplum özgürdür', 'Dünya kadınla güzelleşecek', 'Güçlü kadın güçlü toplum' dövizleri taşıyan kadınlar, şiddetin her türüne tepki gösterdi. Kortejde ilginç kostümleri ile katılan Pompei Tiyatrosu oyuncuları renkli bir görsellik oluşturdular.  

Demokrasi Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu da dinleti sunduğu etkinlikte organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi verildi.

Kadınların güçlü olduğu Türkiye’nin daha güçlü olacağının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Kadınlar olumsuz hava şartlarına rağmen bu yürüyüşe katılarak şiddete karşı seslerini en gür biçimde duyurmuşlardır. Gelecekte bu yürüyüşün daha büyük daha renkli olacağına inanıyorum. Tüm dünyada olduğu gibi Mezitli’de de kadına şiddet konusunda sesimizi kadınlarla birlikte çıkaracağız. Mezitli Belediyesi kadın dostu bir belediye. 'Mezitli ilçesinde yaşayan kadınların sıfır sorunu olsun istiyoruz. Tabi bunun Türkiye'ye yayılması tek arzumuzdur. Biz büyük ölçüde bunu başardık. Kadınlarımızın ekonomik yönden özgür olmasını her zaman hedefledik. Ve bu konuda da adım adım başarıya ulaşıyoruz. Kadınlarımızı ekonomik özgürlüğüne kavuşturup eşlerinin yanında ikinci sınıf olmaması için çalışıyor bu zinciri kırmak istiyoruz" diye konuştu.

Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından Başkan Tarhan’a teşekkür plaketinin sunulduğu etkinliğin sonunda Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, kadına yönelik şiddetle ilgili mini bir konferans verdi.

MERSİN KENT HABER

PalaPala