SİYASET
Giriş Tarihi : 08-03-2022 19:23   Güncelleme : 08-03-2022 19:23

KAFTANCIOĞLU MEZİTLİ'DE LİMON TOPLADI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte bahçede limon kesti.

KAFTANCIOĞLU MEZİTLİ'DE LİMON TOPLADI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın konuğu oldu.

Mersin’e gelerek bir dizi etkinliğe katıldı. Başkan Tarhan ve Kaftancıoğlu’nun yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ünlü modacı Barbaros Şansal, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı etkinlikler kapsamında narenciye bahçesinde, paketleme tesisinde ve Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisinde üretici kadınlarla buluşma gerçekleştirildi.

Emekçi kadınlarla dalından limon kesen ve nakliyesinden paketlenerek satışa gönderilmesine kadar tüm aşamalarına tanık olan Kaftancıoğlu, öğle yemeğini de üretici kadınlarla birlikte yedi.

Başkan Tarhan, üretici kadınlara kadının gücünü sembolize eden mor renkli fular ve lavanta çiçeği dağıttı. Daha sonra kahve sohbetine katılarak üretici kadınlar ve kadın muhtarlarla sohbet eden katılımcılar, Mezitli Sanat Çarşısının açılışı yıldönümü kutlamalarında ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlarla bir araya geldi.

“KADIN ÜRETTİKÇE DÜNYA GÜZELLEŞİYOR”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Mezitli Belediyesinin konuğu olarak üretici kadınlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Mezitli’de üreten kadınlarla bir araya geldik. Bugün bir kez daha gördük ki kadın üretiminin ve örgütlenmesinin olduğu her yer güzelleşiyor. Mezitli’nin güzelliğinin altında yatan en önemli unsur da kadınlarımızın emeğinin kentte değer bulması. Başkanımız Neşet Tarhan kadın emeğinin var olması ve gerçek değerinin anlanması için projeler ortaya koyuyor. Başkanımız kadınlarımız için son derece önemli alanlar yaratmış. Üretici kadınlarla limon toplarken bir an çocukluğumu hatırladım. Ben de bu kızlarımız gibi fındık bahçelerinde fındık toplayarak büyüdüm. Bugün üreten kadınları görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü kadın ürettikçe dünya güzelleşiyor. Kadının olduğu her yerde özgürlük oluyor eşitlik oluyor. Kadın var oldukça toplumda gelişiyor.

“ÜRETEN BAŞARAN KADINIMIZI BİR ARAYA GETİRDİK”

8 Mart’ta emeğiyle var olan kadınlarla bir arada olduklarının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan açıklamasında, “Mezitli’de üreten kadınlarla her zaman olduğu gibi beraberiz. 8 Mart’ta bir kez daha emeğiyle var olan kadınlarımızla bir araya gelmek istedik. Kadınlarımızla, yine başarılarıyla adını duyurmuş olan Sayın Canan Kaftancıoğlu’nu buluşturduk. Yine bir kadın üreticimizin bahçesinden birlikte limon topladık. Her ne kadar ürünü para etmese de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün anlamını birlikte yaşadık. Umarım kısa gelecekte nasırlı ellerinin üretimlerinin karşılığını alacaklardır” ifadelerine yer verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da “Çok özel bir günde çok özel insanlarla bir araya geldik. Mezitli’de kadının öneminin ve değerini bir kez daha Türkiye’ye anlatmaya çalıştık. Ürettikçe Türkiye’miz gelişecek, dünya güzelleşecek” diye konuştu.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala