EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-05-2023 10:59   Güncelleme : 31-05-2023 10:59

KILAVUZ: EĞİTİM DEPREM ALTINDA KALMAMALI

Mersin Cemevi tarafından geçtiğimiz ay deprem felaketinden etkilenen öğrenciler için düzenlenen konserden elde edilen gelir, burs olarak öğrencilere takdim edildi.

KILAVUZ: EĞİTİM DEPREM ALTINDA KALMAMALI

Mersin Cemevi, depremzede öğrenciler için düzenlediği konserin gelirini 500 üniversite öğrencisine burs olarak verdi.

Mersin Cemevi’nde yapılan bir etkinlikle depremzede öğrencilere bursları verildi. Düzenlenen etkinliğe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Cemevi Danışma kurulu üyeleri, yöre dernek başkanları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Etkinlik, Cemevi Zakiri Rıza Aydın’ın deyiş seslendirmesiyle başladı.

“MERSİN CEMEVİ İNSANLARI BİRLEŞTİRDİ”

Depremden etkilenen Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi Canan Bağcı, “Depremin üçüncü günü Mersin’e geldik. Mersin’in bize kucak açması bizim için çok özel durumdu. Mersin Cemevi’nin evrensel yaklaşımıyla Cemevi’ne gelen herkese mezhep ayrımı yapmadan evrensel bakarak insanları birleştirdi. Başta Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz ve çalışanlarına başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“MERSİN CEMEVİ BÜYÜK SORUMLULUK ALDI”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, deprem sürecinde belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özyiğit, inanç ve mezhep ayırt etmeksizin tüm depremzedelere aynı ölçüde yardımcı olduklarını ve Mersin Cemevi’nin de bu süreçte büyük sorumluluk aldığını söyleyerek, “Yenişehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi, Mersin Cemevi herkes elini taşın altına koyarak deprem yaralarını sarmak için mücadele etti. Bu süreçte hiçbir ferdin diline, dinine, mezhebine, inancına kimliğine, bakmaksızın kucağımızı açtık. Deprem yarası daha hala kapanmadı. Deprem sorunlarına samimiyetle elin taşın altına koyup çözüm üreten kurumlarından birisi de Mersin Cemevi’dir. Bu organizasyonu yapan Mersin Cemevi’ne çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

KILAVUZ,‘’ CEMEVİ OLARAK HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ.’’

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, depremden sonra her türlü yardımı yaptıklarını ancak eğitim konusuna ayrıca önem verdiklerinden dolayı burs konseri düzenlediklerini dile getirdi. Kılavuz, burs için başlattıkları sürece dair şunları söyledi:

“Mersin Cemevi de dahil olmak üzere, ülkedeki tüm Alevi kurumlarımız depremin daha ilk saatlerinden itibaren kaynaklarını ve kapılarını depremzede canlarımıza açtık. Her şey deprem altında kaldı, fakat eğitim deprem altında kalmamalıdır diyerek öğrencilere burs verelim fikri doğdu. Sayı olarak tartışmalarda 500 öğrenci fikri kabul gördü. Burs Konserine Sayın Musa EroğluEnder BalkırAyfer Vardar sanatçılar bu konserde yer alacaklarını bildirdiler. Bu konser için 10 bin bilet dağıtımını hedefledik. Yurt içinden ve Yurt dışından hayırsever canımız anlamlı destek sundular. Nihayetinde 500 öğrencimize burs verebildik. Buradaki öğrenci canlarımızı her zaman burada mihman etmek için çağırdık. Cemevi olarak her zaman bir sıkıntı veya bir sorununuz olursa yanınızda olduğumuzu bilmeniz için çağırdık”

Konuşmaların ardından öğrencilere bursları verildi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör