GÜNDEM
Giriş Tarihi : 01-04-2023 10:22   Güncelleme : 01-04-2023 10:22

KİTOBÜS ÖĞRENCİLERİ KİTAPLA BULUŞTURUYOR

Gezici Kütüphane Otobüsü ‘Kitobüs’  okulları gezerek, öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştirerek öğrencileri kitaplarla buluşturdu..

KİTOBÜS ÖĞRENCİLERİ KİTAPLA BULUŞTURUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart - 2 Nisan Kütüphane Haftası kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gezici Kütüphane Otobüsü ‘Kitobüs’ ile okulları gezerek, öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Gezici Kütüphane’yi görünce oldukça heyecanlanan ve içerisinde zaman geçiren öğrenciler, farklı kitapları inceleme fırsatı da buldu.

Mersin’in tüm ilçelerini mahalle mahalle gezerek çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması ve hayal dünyalarının gelişmesi için hizmet veren ‘Kitobüs’ün, Kütüphane Haftası kapsamında uğradığı okullardan biri de Erdemli ilçesine bağlı Tömük Dr. Mustafa Erden Ortaokulu oldu. Her gün bir okul gezen Kitobüs’te, kitap dağıtımı ve tanıtımının yanı sıra, kitap okuma saati de yapılıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ekibi, Kitobüs’te aynı zamanda çocuklara kitabın ve kütüphanenin önemi, kütüphanede nasıl davranılması gerektiği konularında da bilgi veriyor.

Sümen: “Okullarımızı ziyaret ederek, çocuklarımıza, gençlerimize kitap sunumu yapıyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kütüphane görevlisi Sinem Sümen, öğrencilerle sık sık bir araya geldiklerini belirterek, “Kütüphane Haftası olduğu için okullarımızı ziyaret ederek çocuklarımıza, gençlerimize, kısacası herkese kitap sunumu yapıyoruz. Çocuklar bu kitapları ilgiyle okuyor. Çocuklarımız istedikleri zaman kütüphanemize üye de olabiliyorlar. Okullar talep ettiklerinde gidiyoruz ve çocuklarımıza kitapları sevdirmek istiyoruz” dedi.

“İstediğimiz kitapları okuduk”

7. sınıf öğrencisi Damla Betül Aydoğmuş, Kitobüs’ün okullarına kadar gelmesini değerlendirerek, “Gerçekten çok değişik oldu. Kitaplar çok güzel. İçeride bir tane kitap gördüm, o kadar güzeldi ki. Bundan dolayı biraz mutluluk duydum. Memleketteyken bir kere gitmiştim kütüphaneye, ama bunun kadar güzel değildi” diye konuştu.

Kitobüs’te, istediği kitapları inceleme fırsatı bulduğunu söyleyen Ünsal Armut, “Okulumuza ilk defa gezici kütüphane geldi. İstediğimiz kitapları okuduk, bundan dolayı çok mutluyum” derken, Elif Dilan Gezici ise, “Bence kütüphane çok güzeldi ve çok sevdik. Arkadaşlarımız da çok sevdi. Böyle etkinlikler yapılması bence güzel olur” dedi.

EditörEditör