GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-12-2022 09:02   Güncelleme : 10-12-2022 10:05

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Kuruluşunun 68. Yılında Muhteşem Bir Gece

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi üyelerinin büyük katılımıyla kuruluşunun 68. yılını düzenlediği "Geleneksel Gece" ile kutladı. Gecede ünlü sanatçı Gökan Tepe sahne aldı.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Kuruluşunun 68. Yılında Muhteşem Bir Gece

Divan Mersin'de düzenlenen Makine Mühendisler Odası Mersin Şubesi'nin 68. kuruluş yıldönümü kutlama yemeğine, TMMOB Makina Mühendisleri (MMO) Odası Başkanı Yunus Yener, MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MESİAD Başkanı Hasan Engin, GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu,  Ziaraat Odası Mersin Şubesi Başkanı Necmi Birim, Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin, STK Temsilcileri ve Makine Mühendisleri katıldı.

Makine Mühendisleri Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, MMO'nın 68. yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, " Pandemi nedeniyle üyelerimizi bir araya getiremedik. Ancak bu akşam hep birlikte bir araya gelerek kuruluşumuzun 68. yılını coşkuyla kutluyoruz." dedi. Başkan Yücesoy, son günlerde ülkenin en büyük ekonomik buhranının yaşandığını belirterek, herşeyi etkilediğine dikkat çekti. Kutlama gecesinine destek veren sponsorluk yapan kurum kuruluşlara teşekkür eden Başkan Yücesoy,  belediyelerin desteklerinin odaya katkısının büyük olduğunu, 21 Haziran Dünya Güneş Günü'nün pandemiye rağmen kutladıklarını dile getirirken  enerji çeşitliliğinin ülke için ne kadar önemli olduğuna dlkkat çekmeyi  farkındalık yaratmayı amaçladıklarını  söyledi..Üniversite-oda-sanayi işbirkiliğine büyük önem verdiklerini belirten Yücesoy,TEKNOFEST ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Mersin İl Koordinasyon Kurulu'nun genel kurulunda  demokratik bir seçimle Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği'ne getirildiğini ifade eden Başkan Yücesoy, TMMOB Mühendis ve Mimarların fiziki olarak bir arada olabileceği bir proje ile yeni yıla girmeyi planladıklarını dile getirdi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener,"Coronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl yapamadığımız geleneksel etkinliğimizi bu yıl yüzyüze yapabildiğimiz için mutluyuz.

68. yılına giren Odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 120 bine ulaşmıştır. Türkiye genelinde 18 Şube, 97 il-ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosu, yüzlerce işyeri temsilciliği, eğitim merkezimiz ve ülke çapında yaygın eğitim merkezleri, 6 uygulamalı eğitim merkezi, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 788 çalışanımız, düzenli yayın çalışmaları, ulusal ölçekli kongre, kurultay, sempozyumlar; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız. Eğitim programlarının üyelerimizin tüm uzmanlık alanlarını kapsayacak şekilde genişletme çalışmalarını da sürekli olarak geliştiriyoruz.

Odamız, kamusal sorumlulukla yürüttüğümüz mesleki denetim, periyodik kontrol ve diğer mesleki etkinlikler ile kamuoyunda saygın bir konuma ulaşmış; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği-TMMOB’nin en büyük Odası haline gelmiştir. Ulaştığımız Oda yapısı ve mesleki hizmet düzeyinden dolayı bütün emeği geçenler olarak gurur duyabiliriz." dedi.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nin düzenlediği 68.Yıl Kutlama Yemeğinde  Meslekte 45 yıl, 40 yıl, 35 yıl, 30 yıl ve de 25 yılını dolduran Makine Mühendislerine plaketleri verildi, geceye  sponsorluk yapan kurum kuruluşlara da teşekkür plaketleri  takdim edildi.

Gökhan Tepe'nin sahne aldığı Makine Mühendislerinin Geleneksel Kutlama Gecesinde Mühendisler eşleri, dostları ile birlikte gönüllerince eğlendi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör