KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-06-2023 20:39   Güncelleme : 05-06-2023 20:39

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ 12 Haziran Haftası

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023, 12 Haziran haftasında yine konserler, söyleşiler ve atölyelerle dolu bir program sunuyor!

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ 12 Haziran Haftası

İkinci haftasında Cihat Aşkın, MAKSAD Festival Orkestrası ve Hatay Akademi Orkestrası’nın Türk Valsleri konserini ve Datcazz’ın sokak konserini sanatseverlerle buluşturacak olan festival, “Meksika Sanatı ve Frida” başlıklı söyleşiye, akademisyen Metin V. Bayrak’ın felsefe üzerine gerçekleştireceği söyleşi ve atölye çalışmasına ve ödüllü yazar Kemal Varol’un söyleşisine de ev sahipliği yapacak.

Amos Antik Kenti’nden ilham alarak “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 2-26 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023, klasik batı müziği, caz ve blues konserlerinin yanı sıra koro ve sokak konserlerinden, panel, söyleşi, sergi ve atölye çalışmalarına ücretli ve ücretsiz birçok etkinlikten oluşan geniş bir programa ev sahipliği yapıyor.

FESTİVALDE 12 HAZİRAN HAFTASI

Festivalin ikinci haftası, 12 Haziran Pazartesi akşamı saat 20.30’da MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek “Meksika Sanatı ve Frida” başlıklı söyleşiyle başlayacak. Söyleşiyi, festival süresince İçmeler Kültür ve Sanat Evi’ndeki MAKSAD Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olan “Frida ile Diyaloglar” başlıklı serginin küratörü Atilla Güllü gerçekleştirecek.

14 Haziran Çarşamba akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Türk Valsleri konseri, keman virtiözü Cihat Aşkın’ı, MAKSAD Festival Orkestrası’nı ve Hatay Akademi Orkestrası üyelerini aynı sahnede buluşturacak. Oğuzhan Balcı tarafından yaylı sazlar ve Türk müziği çalgılarına yer vererek yapılan düzenlemelerin seslendirileceği konserde, Aşkın hem orkestra şefliğini hem de keman solistliğini üstlenirken, unutulmaz valsleri Klasik Türk Müziği’nin yetenekli sesi Yaprak Sayar seslendirecek.

Akademisyen Metin V. Bayrak, 15 Haziran Perşembe akşamı saat 19.00’da MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi’nde felsefe üzerine gerçekleştireceği söyleşinin ardından 16 Haziran Cuma sabahı 10.00’da ve akşam 20.00’de yine aynı yerde bir felsefe atölyesi düzenleyecek.

17 Haziran Cumartesi akşamı 21.00’de, Datcazz grubu “dünyanın müziği”ni Marmaris sokaklarına taşıyacak.

Âşıklar Bayramı adlı romanı geçtiğimiz aylarda filme uyarlanan, Babamın Bağlaması romanıyla 2023 yılı Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazanan yazar Kemal Varol ise, 18 Haziran Pazar günü saat 17.30’da gerçekleşecek söyleşide Armutalan Kültür Merkezi’nde

(AKM) sevenleriyle bir araya gelecek.

Festival kapsamında Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen biletli konserlerin biletleri Biletix’ten ve yerel satış noktalarından temin edilebilir.

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

“Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali (MKSF), heyecan verici ve nitelikli etkinliklerle Marmaris’e kültür-sanat ağırlıklı, uluslararası, kaliteli ve kalıcı bir kimlik kazandırmayı, Marmaris’in kent kimliğine sanatla değer katmayı hedefliyor. Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlerin sanat ve kültürle dolu günler geçirmelerini sağlayan festival, dünya çapındaki sanatçıları Marmarisli sanatseverlerle buluşturmayı ve yerel değerlerimizi de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Her yıl Marmaris sınırları dahilindeki 14 antik kentten birini öne çıkarmayı hedefleyen MKSF, ikinci yılında odağına Amos Antik Kenti’ni alıyor. Tarım için çok elverişli olmayan bir coğrafyada, günümüzde hâlâ geçerli ve çevreye duyarlı yöntemleri kullanarak elde ettikleri zengin ürünler sayesinde sanatsal bir talebin yükseldiği kültürel bir gelişimi de sağlayan kentten ilham alan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün teması, “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” olarak belirlendi.

MAKSAD’ın, Marmaris Belediyesi işbirliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla düzenlediği festivalin bu yıl ana sponsoru Türkiye İş Bankası. MKSF 2023’ün platin sponsorları kategorisinde Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), ETİ Gıda San. ve Tic. A.Ş., ve NUUP yer alıyor. Netsel Marmaris Marina, Marmaris Ticaret Odası, YDA Dalaman Havalimanı, Mey|Diageo, Koral Travel, LORYMA Resort Hotel ve Kapurcuk Marmaris’in, festivaldeki farklı etkinliklere destek sağlayarak etkinlik sponsorluğunu üstlendiği festivalin ayrıca çok sayıda kişisel ve kurumsal, yerel ve ulusal destekçisi bulunuyor.

EditörEditör