KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 03-06-2023 09:47   Güncelleme : 09-06-2023 17:18

Marmaris’ de Konser ve Söyleşilerle Başladı!

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023, 2 Haziran Cuma günü Armutalan Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen açılış töreni ve Mustafa Alabora söyleşisinin ardından Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen açılış konseriyle başladı!

Marmaris’ de  Konser ve Söyleşilerle  Başladı!

Amos Antik Kenti’nden ilham alarak bu yıl “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” temasıyla düzenlenen festivalin ilk etkinliğinde Mustafa Alabora, festivalin temasından yola çıkarak tarımsal üretimin nasıl sanatsal ve kültürel gelişme uzanabileceği, sanatın toplumlar ve kişiler üzerindeki olumlu etkisi üzerine, sanatseverlerin ilgiyle takip ettiği bir söyleşi gerçekleştirdi. Şef Eray İnal yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın verdiği konsere ise Marmarisli sanatseverler büyük bir coşkuyla katılım gösterdi.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 2-26 Haziran tarihleri arasında konserlerden panel, söyleşi, sergi ve atölye çalışmalarına, ücretli ve ücretsiz birçok etkinlikten oluşan geniş bir programa ev sahipliği yapıyor.

 

“Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali (MKSF), heyecan verici ve nitelikli etkinliklerle Marmaris’e kültür-sanat ağırlıklı, uluslararası, kaliteli ve kalıcı bir kimlik kazandırmayı, Marmaris’in kent kimliğine sanatla değer katmayı hedefliyor. Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlerin sanat ve kültürle dolu günler geçirmelerini sağlayan festival, dünya çapındaki sanatçıları Marmarisli sanatseverlerle buluşturmayı ve yerel değerlerimizi de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

 

Her yıl Marmaris sınırları dahilindeki 14 antik kentten birini öne çıkarmayı hedefleyen MKSF, ikinci yılında odağına Amos Antik Kenti’ni alıyor. Tarım için çok elverişli olmayan bir coğrafyada, günümüzde hâlâ geçerli ve çevreye duyarlı yöntemleri kullanarak elde ettikleri zengin ürünler sayesinde sanatsal bir talebin yükseldiği kültürel bir gelişimi de sağlayan kentten ilham alan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün teması, “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” olarak belirlendi.

 

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023 kapsamında birçok etkinlik ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşuyor. Festival kapsamında Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen ve başlama saati 21.00 olan biletli konserlerin biletleri ise Biletix’ten ve yerel satış noktalarından temin edilebiliyor.

 

MAKSAD’ın, Marmaris Belediyesi işbirliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla düzenlediği festivalin bu yıl ana sponsoru Türkiye İş Bankası. MKSF 2023’ün platin sponsorları kategorisinde Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), ETİ Gıda San. ve Tic. A.Ş., ve NUUP yer alıyor. Netsel Marmaris Marina, Marmaris Ticaret Odası, YDA Dalaman Havalimanı, Mey|Diageo, Koral Travel, LORYMA Resort Hotel ve

Kapurcuk Marmaris’in, festivaldeki farklı etkinliklere destek sağlayarak etkinlik sponsorluğunu üstlendiği festivalin ayrıca çok sayıda kişisel ve kurumsal, yerel ve ulusal destekçisi bulunuyor.

EditörEditör