MAGAZİN
Giriş Tarihi : 01-06-2023 19:12   Güncelleme : 01-06-2023 19:12

'MATA HARİ' THINK HOUSE’TA!

Dünyanın en ünlü casusu ve dansçısı Mata Hari’nin gerçek öyküsünü sahneye taşıyan ödüllü “Mata Hari” oyunu 9 Haziran’da THINK House'de.

'MATA HARİ'  THINK HOUSE’TA!

Yeni nesil kültür girişimi THINK House, kendi prodüksiyonu olan tiyatro oyunlarını seyirciyle buluşturmaya devam ediyor! Dünyanın en ünlü casusu ve dansçısı Mata Hari’nin gerçek öyküsünü sahneye taşıyan ödüllü “Mata Hari” oyunu 9 Haziran’da; aşk ve cinayet döngüsünün içinde polisiyeyi kara mizahla harmanlayan “Bestenigâr Yokuşu” ise 10 Haziran’da THINK House’ta sahnelenecek. Oyunların biletleri Biletix’te ve Biletinial’da!

Düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunlarını, gösterileri, eğitim ve seminerleri meraklılarıyla buluşturan THINK House, şehrin merkezinde sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) alanı olmak üzere üç faaliyet alanında İstanbulluları ağırlıyor.

“MATA HARİ” / 9 Haziran 2023 Cuma 20.30

Aslı İktu’nun, tek kişilik performansıyla 2022-2023 Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık görüldüğü “Mata Hari” oyunu, dünyanın en ünlü casusu ve dansçısı Mata Hari’nin hayatında ilham verici bir yolculuk sunuyor. Fırat Devecioğlu’nun kaleme aldığı ve yönettiği oyun, festival tadında ilerleyen hayatı kurşuna dizilerek son bulan Mata Hari’nin gerçek öyküsünü sahneye taşırken bu efsanevi kadının yaşama ve yaşam sonrasına ilişkin sırlarıyla tiyatro severleri büyülü bir dünyaya davet ediyor. “Mata Hari” oyunu, kolektif bilinçdışı, yaratıcılık ve gölge arketipi, zihin felsefesi, maskülen protesto, ölüm sonrası yaşam, ruhsal dünya, kendilik bilinci, içimizdeki yaratıcı güçle bağlantıya geçebilme gibi güçlü felsefi temalara odaklanırken metinde Başta C.G. Jung olmak üzere, Freud, Modigliani, Oscar Wilde ve Victor Hugo’nun izleri görülüyor.

“BESTENİGÂR YOKUŞU” / 10 Haziran 2023 Cumartesi 20.30

Polisiye türünü kara mizahla harmanlayan “Bestenigâr Yokuşu” oyunu, tiyatro severleri aşk ve cinayet döngüsünün içinde gerçekleri keşfetmeye davet ediyor. Kadına yönelik şiddetin artık trajedinin ötesine geçtiğini ve mantıklı bir dille anlatılamayacağını savunan oyun, kadınların şiddet döngüsüne nasıl sıkıştığını ya da sıkışmak zorunda bırakıldığını sert ama mizahi bir hikâyeyle tartışmaya açıyor. Devrim Pınar Gürbüzoğlu’nun yazdığı, Hasan Demirci’nin yönettiği “Bestenigâr Yokuşu”nda Nazan Demir, Bahadır Karaca ve Hasan Demirci birlikte rol alıyor. Bir gün, Müjgân isimli bir kadın kaçırılır ve bir seri katil tarafından işkenceye maruz kalarak aylarca esir tutulur. Sonunda seri katilin elinden kaçmayı başaran Müjgân, nefes nefese indiği yokuşun ucunda onu bekleyen onlarca soruyla karşılaşır. Adli tıp psikoloğu Fuat ile deneyimli polis memuru Oktay ise bu olayın üstündeki gizemi çözmek üzere kolları sıvar. Ama Müjgân’ın yaşadığı olaylar ve gizemli yönleri, davanın çözülmesini zorlaştırır. Peki, Oktay ve Fuat pes edecek midir?

THINK House’ta sahnelenecek tüm oyunların biletleri Biletix’ten ve Biletinial’dan temin edilebilir.

Bilgi için: thinkhouseistanbul.com instagram.com/thinkhouseistanbul

THINK HOUSE HAKKINDA

THINK House şehrin merkezinde, sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) olmak üzere üç faaliyet alanında sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye’de ilk kez psikofelsefe atölyeleri başlatarak kaydadeğer bir kültür hareketine imza atan THINK House, felsefe, edebiyat ve psikoloji dünyasını sahiplenen programlarını, klasik atölye anlayışından çıkararak birer sosyo-gösteriye dönüştürüyor. Tümü Türkiye'de ilk kez yapılıyor. THINK House’un yaratıcı ofisi, etkinlik zamanı dışında bir co-working (ortak çalışma) alanı olarak kullanılıyor. Sessiz, sakin bir çalışma alanı arayanlar için en iyi alternatifi sunuyor.

EditörEditör