EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-08-2017 14:24   Güncelleme : 17-08-2017 14:24

MEP’te Başkan Öner, Dönem Başkanlığını, Kaçmaz’a Devretti

Mersin Ekonomi Platformu’nda (MEP) görev değişimi Vali Su’yun katıldığı törende MEP Üyeleri tam kadro hazır bulundu.

MEP’te Başkan Öner, Dönem Başkanlığını, Kaçmaz’a Devretti

MEP’nun AKİB’te gerçekleştirdiği devir-teslim töreni’nde Mersin Valisi  Ali İhsan Su,MEP’İin çalışmalarının Mersin için çok önemli kazanç olduğunu;”Bu oluşum ile birlikte hareket ederek Mersin için sinerji oluşturmalıyız dedi.

Vali Su,Mersin’in tarım.turizm,ticaret,lojistik ve sanayi yatırımları için zengin bir alt yapıya sahip olduğunu,her alanda bu zengin potansiyeliyleMersin ve Ülke ekonomisine katkılarının büy olduğunu ifade ederek “Mersin’i çok kısa zamanda çok farklı konularda katkı sağlayacak,kenti hedeflerine ulaştıracak çok  birikimli sanayicilere,esnaflara sahibiz”  dedi. Vizyoner işadamları ve esnaflarıyla bu zenginliğin Mersin için çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Su,”Farkındalıklar bir kenti zenginleştirmeye ,birlik ve beraberlik içinde Mersin için tek yürek,tek nefes  aldığımız sürece hem Mersin’e hem Ülkemize vizyoner katacaktır.MEP’in kent için bugüne kadar yaptığı çalışmalar için görev yapan başkanlara teşekkür ediyorum.Bugün görevi Kemal Kaçmaz’a devir eden Başkan Öner’e teşekkür ediyor,görevi devir alan Kemal Kaçmaz’a başarılar diliyorum” dedi.

MEP 9.Dönem Başkanı Armağan Öner,Yönetim Kurulu olarak Mersin için verimli çalışmalarda bulunduklarını belirterek,”Yaşanan 15 Temmuz Kalkışmasıyla MEP olarak planlarımızı yaklaşık altı ay ötelemek zorunda kaldık” dedi.Yine bu süreç içinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Naci Agbal’ı MEP olarak ağırladıklarını belirten Öner,kendi döneminde tüm dernek başkanlarıyla görüştüklerini ve sıcak bir kaynaşma sağlandığına dikkat çekerek;gündemli pek çok toplantı düzenlendiğini ifade eden Öner, “Birbirimizi anıyıp güvenmezsek Mersin’i bir barış kenti haline getirmeye çalıştık.Bu dönemde bunu başardık” sözleriyle hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Mersin’in en büyük sorunu Bölge Havaalanı ve Tarsus Mersin Turizm Bölgesi’nde incelemeler yaparak MEP olarak yerinde tespitlerde bulunduklarını,havaalanının ihalesini alan firma pistler konusunda revizyon talep ettiğini,bağlantı yolları  yolları yapılan turizm alanı bilindiği gibi tahsislerin iptaline, sonra iptalin iptaline karar verilerek yine sürüncemede kaldığını,yaptıkları incelemelerde bunu gördüklerini;bu arada 14 km’lik Tarsus Kazanlı arasındaki sahil şeridindeki işgallerin sona erdirildiğini ve yolların birçoğunun yapılmış durumda olduğunu açıkladı.

MEP olarak kent için önem arzeden Mersin Konteynır Port.ÇED çalışması başlandığını ancak ilerleme kaydedilmediğine dikkat çekerken,Liman projesi  kent içn jeopolitik bir önemini  katbekat artıracak,bu konuya acilen ilgilenilmesine vurgu yaptı. 1/100 binlik planın onanmasının sevindirici olduğunu,diğer planlar hazırlanarak tarım işleme,ihtisas Sanayi  Bölgesi,üçüncü orgnize sanayi ve Gıda İhtisas Bölgesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Öner,”Mersin’de ele almamız gereken çok problemler var ama yeni kabinede de kendine yer verilen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan bakanımız her zaman yanımızda,birlikte ne kadar güçlü olduğumuzun farkına varıp çözüm önerileri ile Bakanımızın da yardımıyla hep birlikte hareket edelim” çağrısında bulundu. 9. Dönem MEP Başkanı Armağan Öner,”Güçlü bir lobi,güçlü bir Mersin diyoruz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

10. Dönem MEP Başkanlığını devir alan Kemal Kaçmaz,Mersin’in bekleyen sorunlarının çözümü için, çalışmaların süreceğini,önceki dönem MEP olarak düzenlenen iki çalıştayın değerlendirmesini yaparak ;yeni dönemde el birliği yaparak çözüm üreteceklerini kente yeni atanan Vali’in önderliğinde sorunlar çözüleceğine dikkat çekerken 2020 de Mersin’de yapılacak Dünya Turuçgil Konseyi toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇukurovaSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, MEP’in kurucu başkanı olduğunu belirterek başladığı kısa konuşmasında,Mersin’de sevgi ve hoşgörü kültürünün yerleşmesinde MEP’in çok büyük emeği  olduğunu ifade ederek ,başarılı bir dönem geçiren Armağan Öner’e teşekkür etti,10.Dönem Başkanı olarak Kemal Kaçmaz’a başarı dileğinde bulundu.

Mersin'in Ajandası için yapılan projeninin hayata geçirilmesi için Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmin Lokmanoğlu ile Başkan Armağan Öner hazırlanan protokolü alkışlarla imzaladı.Mersin Kent Konseyi Başkanı Lokmanoğlu,"Bu projeyle Mersin'de tek ses olacağız.Üç ayda bir çıkacak derginin de müjdesini veren Lokmanoğlu,yapılacak toplantıların çakışmalarının önüne geçilerek,verimliliğin artacağına işaret etti.

MEP Genel Sekreteri Sadık Özkan  programın sunusunu gerçekleştirirken;Platform üyelerine MEP 9. Dönem  yapılan çalışmalar sinevizyon eşliğinde sunuldu

Konuşmaların ardından MEP 9. Dönem Başkanı Armağan Öner,Vali Su'yun da hazır bulunduğu törenle 10. Dönem Başkanlığını  Kemal Kaçmaz'a devretti.Kaçmaz,Öner'e çalışmalarından dolayı kutlayarak Vali Su ile birlikte şilt ve bir buket çiçek verdi.

MEP Toplantısında alınan kararla 11. Dönem MEP Başkanlığı için MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin görevlendirildiği açıklaması yapıldı.MTOSB Başkanı Tekli,kendisine duyulan güven için teşekkür etti.

Toplantı sonrası MEP Üyeleri Vali Su ile birlikte hatıra fotografı çektirldi.

MEP Oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları; AGİB,AKOD,ESNAF SANATKARLAR ODASI,GİKAD,MERSEMKOM,MESİAD, MERSİNGİAD,MERTİD,MERYAD,MİODER,MODER,MORSKUD,MSMMMO,MTOSB,MÜSİAD,TURAB,TÜMSİAD.

 Vali Su’yun da katıldığı MEP üyelerine öğle yemeği verildi.Yemek sonrası MEP üyeleri Mersin Valisi Su ile söyleşide bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala