YAŞAM
Giriş Tarihi : 21-06-2019 14:17   Güncelleme : 21-06-2019 14:17

MERSİN BAROSU SOSYAL HİZMETLER ÇALIŞTAYINA STRATEJİK PLAN ÖNERİSİ

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, İnsan Hakları Merkezi ve Engelli Hakları Komisyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 19 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen ‘Sosyal Hizmetler Çalıştayı’nda, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek, ‘Herkes İçin Hep Birlikte’ sloganıyla, dezavantajlı grupların sorunlarının çözümüne yönelik stratejik plan belirlendi.

MERSİN BAROSU SOSYAL HİZMETLER ÇALIŞTAYINA STRATEJİK PLAN ÖNERİSİ

 

Yaşlılar, gençler, çocuklar, engelliler, mülteciler, toplumsal cinsiyet, sosyal yardım ve bağımlılık başlıklarıyla oluşturulan çalışma masalarında; çocuklarla ilgili Av. Türkan Özüm Öz, engellilerle ilgili Av. Tufan Özarslan ve Av. Nida Sevinmiş, mültecilerle ilgili Av. Hasan Keleşoğlu ve Av. Funda Üvek, toplumsal cinsiyetle ilgili Av. Derya Demir ve gençlerle ilgili Stj. Av. Barış Arslan, sorunların çözümüne yönelik atılması gereken adımlarla ilgili projelerini sundu ve fikir alışverişi yapıldı.

Yaşları, cinsiyetleri, bedensel ve zihinsel engelleri, madde bağımlılıkları ve kimlikleri nedeniyle özel sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan hedef grupların sorunlarının tartışılıp, etkili politikalar geliştirilmesinin hedeflendiği ve ‘Herkes İçin Hep Birlikte’ sloganıyla hayata geçirilen çalıştay kapsamında, Mersin’de katılımcı bir anlayış ile stratejik plan belirlendi.

Çalıştayı değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Dezavantajlı grupların sorunları var oldukça, toplumsal huzurun sağlanması, toplumun ilerlemesi mümkün değildir. Farklı kurumların güç birliği ile atılan bu adımın, kentimizin geleceği için bir umut olacağına inanıyorum” dedi.

MERSİN KENT HABER

PalaPala