KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-11-2019 19:42   Güncelleme : 20-11-2019 19:42

MERSİN BAROSUNDA ‘ÇOCUK GÖZÜMLE ÇOCUKLAR’ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında 7 yaşındaki Can Çınar Tucel, ‘Çocuk Gözümle Çocuklar’ konulu fotoğraf sergisini, 26 fotoğrafla sanatseverlerin beğenisine sundu.

MERSİN BAROSUNDA ‘ÇOCUK GÖZÜMLE ÇOCUKLAR’ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Can Çınar Tucel kişisel fotoğraf sergisinde, çocukların yaşadığı zor şartları, kendi objektifinden yansıttı.

Mersin Adliyesi 4. Kat Baro Odasında gerçekleşen serginin açılışını, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, Can Çınar Tucel ve ailesi birlikte yaptı. Fotoğraf sergisine sahip en küçük fotoğrafçı olan Can Çınar Tucel, “4 yaşımda fotoğraf çekmeye başladım. Bu serginin fotoğraflarını da çok zor şartlarda çektim. Köyde, sokakta, çadır kentlerde ve farklı mekânlardaki çocukları çektim. Fotoğraf çekiminden sonra da birlikte oyun oynuyorduk. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise, günün anlamına yakışır bir sergi açtıklarını söyleyerek, “Çocukların yaşamlarını en güzel yansıtan, çocuk gözüyle çekilen fotoğraflardır. Serginin sahibi Can Çınar Tucel, çocukların yaşamındaki zorlukları en güzel şekilde bizlere yansıttı. Bu toplumsal mesaj göz ardı edilmemelidir. Kedisini ve destek veren ailesini kutluyorum” ifadesini kullandı.

‘Çocuk Gözümle Çocuklar’ konulu fotoğraf sergisi, 22 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala