EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-05-2023 19:11   Güncelleme : 01-05-2023 19:11

MERSİN CEMEVİ'NDE DEPREMZEDE ÇOCUKLARINA PSİKOLOJİ EĞİTİMİ

 Mersin Cemevi, depremzede çocuklar için eğlence etkinliği düzenleyip, ailelerine yönelik psikolojik eğitim atölyesi gerçekleştirdi.

MERSİN CEMEVİ'NDE DEPREMZEDE ÇOCUKLARINA PSİKOLOJİ  EĞİTİMİ

Mersin Cemevi’nden depremzede çocuklara özel etkinlik

Mersin Cemevi Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklara yönelik resim, boyama atölyeleri ve eğlence aktiviteleri yapıldı. Depremzede çocukların aileleri için de Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) tarafından psikolojik eğitim verildi.

“CEMEVİ HEPİMİZİN EVİ”

Psikoloji eğitimi öncesi aileleri selamlayan Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, depremin yıkıcı etkilerinin birlikte atlatılmasının önemine vurgu yaparak, “Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun diyerek neler yapabiliriz, çocuklarımız için ne faydalı olur diye düşündük ve bu etkinlikte karar kıldık. Cemevi hiçbir tarikatin, hiçbir inancın, hiçbir mezhebin evi değil,  hepimizin evidir. Hepiniz yürekten hoş geldiniz” dedi.

Psikolog Görkem Yılmaz,deprem yaşamış kişilere ve yakınlarına psikolojik sağlamlık adlı psikoeğitim verildi. Verilen eğitimde depremden sonraki psikolojik sağlamlık, iyilik hali ile birlikte ebeveyn ve çocukların tutumları konuşuldu.

AMAÇ YARALARI SARMAK

Mersin Cemevi Kadın Komisyonu Üyesi Aysel Kılavuz, depremzede ebeveyn ve çocukların bir nebze de olsa yaralarını sarmak, moral yükseltmek adına bu etkinlikte karar kıldıklarını anlatarak şunları söyledi:

“Biz deprem olduğu günden bu yana Kadın Komisyonu olarak birçok dayanışma faaliyeti yürüttük. Bunların yanında çocuklar için neler yapabiliriz diye düşündük ve bu etkinliği yapma kararı aldık. İnanıyorum ki bu tür etkinliklerle onların yaralarına bir nebze de olsa derman oluruz. Deprem bölgelerine gittiğimde kadın ve çocukların sorunlarının çok büyük olduğunu gözlemledim. Bu deprem insanları psikolojik olarak da öldürdü. Gerek Avrupa’da gerek Türkiye’de bütün Alevi örgütleri kapılarını depremzedelere açtılar ve çok koordineli çalıştılar. Biz ayrım yapmadan insan merkezli çalışıyoruz”

Mersin Cemevi Kadın Kolları Başkanı Elif Sert, ise “Etkinliğimiz çocuklar ve aileleri ile birlikte bir gün de olsa nefes alsınlar, eğlensinler istedik. Büyüklerin zaten travmaları çok büyük, çocukların mutlu olduğunu gördüklerinde biraz da olsa rahatlayacaklarını düşündük. Çok ağır bir süreçten geçiyoruz ama birbirimizin yanında olarak bu süreci daha kolay atlatacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinlikte Kadın Komisyonunun hazırladığı hediyeler depremzede çocuklara verildi.

EditörEditör