KENT
Giriş Tarihi : 12-12-2022 17:58   Güncelleme : 12-12-2022 18:57

MERSİN İSTANBUL'A GİDİYOR!

Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği (MEGEP), 21-25 Aralık 2022'de İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "Mersin İstanbul'a Gidiyor" mottosu ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını açıklayarak "Mersin Tanıtım Günleri etkinliklerinde Mersinli markalar, yerel yönetimler ve STK’ları ile Mersin’in tüm dinamiklerinin üst düzey temsilini arzu etmekteyiz." çağrısında bulundu.

MERSİN İSTANBUL'A GİDİYOR!

Pozcu EVO İş Merkezi toplantı salonunda Merkezi İstanbul’da bulunan Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği (MERSİN GELECEK PLATFORMU – MEGEP)’in süpervizörlüğünü üstlendiği, "Mersin İstanbul'a Gidiyor" mottosu ile ilgili basın toplantısında bulundu.

21-25 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Maltepe etkinlik alanında yapılacak olan Mersin Memleket Günleri’nin duyurusu ve katılım sağlayacak olan markalara çağrıda bulunduğu basın toplantısına MGEP Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gezer, Başkan Yardımcısı Emre Aksay, Başkan Yardımcısı Erdoğan Erşahince, Yüksek İstişare Kurulundan Şadan Köse ve Hüseyin Ateş, KANAL 33 Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Demirtaş'ın yanı sıra medya mensupları katıldı.

 MEGEP Başkanı Hasan Gezer, basın toplantısında,“Mersin İstanbul’a Gidiyor” mottosu ile hazırlıklarına start verdiğimiz Mersin Tanıtım Günleri etkinliklerinde Mersinli markalar, yerel yönetimler ve STK’ları ile Mersin’in tüm dinamiklerinin üst düzey temsilini arzu etmekteyiz.

Tarih, turizm, tarım, sanayi, ticaret ve lojistik kenti olma özelliklerini taşıyan kentimizin sahip olduğu tüm potansiyel ekonomik alanlarda, marka kent olma yolundaki Mersin’e ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Etkinliklere beş gün boyunca bir buçuk milyonun üzerinde ziyaretçinin geleceği öngörüsündeyiz. Bu sebeple Mersin Memleket Günleri, katılım sağlayacak marka ve yöresel ürünler için tanıtım ve satış yapabilmeleri adına ciddi bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

İstanbul’da yapılacak olan iletişimlerde de “Mersin İstanbul’a Geliyor” mottosunun kullanılacağı etkinliğin, Mersin için çok önemli bir tanıtım olacağına inanıyoruz. Organizasyona Mersin’in tüm bileşenlerinin katılımı kıymetlidir, bu destekler ile çok daha güçlü olacak ve ses getirecektir."

MEGEP Yönetim Kurulu Üyeleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mersin'in tanıtımında kollektif bir bilinç oluşturmayı amaçladıklarını, bu tanıtım etkinliğiyle İstanbul'da yaşayan Mersinli iş insanlarını, Mersinli sanatçıları,Mersinli akademisyenleri, Mersinli sporcuları,  Mersinli yazarları, Mersin'in kültürel mirasına sahip çıkan değer katan tüm Mersinliler ile birlikte diyologları geliştirerek el birliğiyle  "Harman yel ile  düğün el ile olur" anlayışıyla  Mersin'i tanıtmak için kollarını sıvayarak taşın altına ellerini koyduklarını ifade ettiler.

Mersin'i tanıtarak Mersin'nin yatırm için çok önemli bir cazibe merkezi olduğunu  her türlü iletişim araçlarıyla projelerle İstanbul'a Mersin'i daha iyi anlatılması, daha iyi tanıtılması bunu yürütürken  siyaset üstü anlayışla kent gönüllüsü olarak Mersin'de varolan STK Üyelerinin destek ve  katkılarıyla, 13 İlçe Belediyenin koşulsuz desteğini alarak Nisan ayında başlayan tanıtım hazırlıkların tamamlandığını açıkladılar. 

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

EditörEditör