EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-04-2023 17:16   Güncelleme : 29-04-2023 18:49

Mersin İstişare Kulubü 'Eğitim' Gündemiyle Toplandı

Eğitim gündemiyle Nisan Ayı toplantısını gerçekleştiren Mersin İstişare Kulübü, 'Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz' sorularına yanıt aradı.

Mersin İstişare Kulubü 'Eğitim' Gündemiyle Toplandı

Suphi Öner Öğretmenevi'nde sabah toplantıda bir araya gelen Mersin İstişare Kulubü üyeleri, "Nasıl Bir Birey, Nasıl Bir Toplum" ve Naıl Bir Eğitim" konunun uzmanlarınca interaktif bir söyleşi içinde gerçekleştirldi.

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Ana  Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binali Tunç,  "Nasıl Bir Eğitim, Nasıl Bir Birey Nasıl Bir Toplum" konusunda interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Nisan ayı Mersin İstişare Kulübü toplantısına, Mersin İstişare Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz,Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Prof. Dr. Yusuf Zeren, Prof. Dr. Kemal Birdir, AKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Ciğer, Prof. Dr. Erkan Aktaş,, Lojistik çi Nakliyeci İsa Cani, Murat Ali Kaya, Prof. Dr. Yaşar Ercan  Deniz Ali Kaya, Halil Kumrul, Erhan Ünlü, akademisyenler, eğitim uzmanları, kulüp üyeleri katıldı.

Mersin İstişare Kulübü Başkanı Ferudun Gündüz; Eğitimin toplumsal yaşamda çok önemli olduğuna dikkat çektiği açılış konuşmasında, Eğtim sistemlerini iyi uygulayan ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğunun altını çizerken, eğitim sistemimizdeki var olan mevcut  problemler nelerdir, eni konu bu toplantıda "eğitimi" ele alacaklarını ifade etti. 

Prof. Dr. Binali Tunç,  "Nasıl Bir Eğitim, Nasıl Bir Birey Nasıl Bir Toplum" konusunda interaktif bir sunum gerçekleştirdi.Evrensel boyutta eğitimin sosyolojik değişimime dikkat çekerken, tarihsel süreçleri ele alırken "Kant" gibi filozofların eğitime bakış açılarını irdeledi. Bugüne kadar ergi elinde tutanlar, din eksenli eğitimler, gelişmiş ülkelerdeki eğitim sistemleri, eğitim sosyolojisi, aileler, çevre, okullar,sınavlar, öğrencilere nasıl metodlar yüklendiği,, ezberci bir yaklaşım mı, düşünen , sorgulayan bireyin eğitimi mi toplumsal bir yara olan eğitimi sağlıklı hale nasıl getirebilmenin yolları arandı.

Mersin İstişare Kulübü üyeleri konu ile ilgili görüş, düşüncelerini dile getirirken, önerlerde bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER


 

EditörEditör