TURİZM
Giriş Tarihi : 23-07-2022 14:44   Güncelleme : 24-07-2022 11:15

MERSİN İSTİŞARE KULUBÜ MERSİN'DEKİ TURİZM FIRSATLARI GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Mersin İstişare Kulübü, Mersindeki Turizm fırsatları, Turizmde çeşitliliğin önemi ve Mersin Turizminde doğru hedef ve stratejik plan nasıl olmalıdır “ gündemiyle temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi.

MERSİN İSTİŞARE KULUBÜ MERSİN'DEKİ TURİZM FIRSATLARI GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Mersin İstişare Kulübü, düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarla  Mersin'in öncelikli konularını sektörün temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla kent gündemine taşımayı sürdürmeye devam ediyor.

Navona Oteli'nde düzenlenen Mersin İstişare Kulübü Temmuz ayı toplantısı "turizm" gündemiyle kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi  önceki Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, "Mersindeki Turizm fırsatları, Turizmde çeşitliliğin önemi ve Mersin Turizminde doğru hedef ve stratejik plan nasıl olmalıdır “konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya Mersin İstişare Kulübü Başkanı ve Yönetim Danışmanı Vizyoner YGM Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çani, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Birdir,Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Aktaş, Navona Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pulat, Mersin Teknopark Müdürü İhsan Gültekin, Mersin Gümrük Müdür Yardımcısı Yaşar Doğan, Marpessa Blue Beach Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Cevahir, Vista BOUTIQUE Oteli Genel Müdürü Merve  Yavuzyolcu, Önceki dönem Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,İş insanı Necmettin Çabadak, Turizim sekörü temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Mersin İstişare Kulübü Başkanı ve Yönetim Danışmanı Vizyoner YGM Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz,toplantının açılış konuşmasında Mersin İstişare Kulübü üyeleri olarak Mersin'in sorunlarını belirleyerek çözülmesi gerekli öncelikli konuları kentin gündemine taşıdıklarını, çözüm odaklı fikir alış verişinde bulunulduğuna dikkat çekerek, konunun akademisyen  uzmanları ile sektörün temsilcileriyle sorunların çözümüne  odaklı  önerileri  kent gündeminde değerlendirildiğini, kenti geleceğe taşıyacak proje ve önerilerde bulunduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Kemal Birdir, Dünya ve Türkiye Turizminde Gelişmeler, Mersin Turizmine Yansımaları,Dünya ve Türkiye Turizminde Makro Veriler  sunumu içinde değerlendiriken, Dünya turizminde en çok ziyaret edilen ülkeleri ve  ekenomiye katkılarını dile getirdi. Mersin'de 543 turistik konaklama tesisl olduğunu ifade eden Birdir, 19 923 oda  46 003 yatak kapasitesine sahip olduğunu, 2018 verilerine göre 110 000 yabancı turist ile 1 100 000 yerli turiste hizmet verildiğini belirtti. Mersin'deki turizm merkezleriyle ilgili açıklamada bulunan Birdir, Deniz-kum- güneş,turiziminin başı çektiğini, kültür-tarih-inanç turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, spor turizmi ve festivaller olarak çeşitlilik gösterdiğini söyledi.

Toplantıda  MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, MTSO Yönetim Kurulu olarak Mersin turizminin gelişmesi için gereklen çalışmaların yapıldığını, Turizmin gelişmesi için turizm sektörüne gereken desteklerin sürdürüldüğünü, konunun takipçisi olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Erkan Aktaş, Prof. Dr. Köksal Hazır, Mersin Teknopark Müdürü İhsan Gültekin,  sektör temsilcileri söz alarak gündemle ilgili düşüncelerini ve önerilerini dile getirerek Mersin'in turizmden hak ettiği payı alamadığı ifade edildi.

Mersin'de turizm için her türlü özelliklere sahip olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda ortak akıl oluşturarak her kulvarda kentin dinamiklerinin dayanışma içinde olmasına vurgu yapılırken her kesimin desteğine ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

Mersin'in tanıtımı için kentte, her ilçesinde tanıtım ofisleri kurularak internet üzerinden dünyaya tanıtımı yapacak profesyonel ekipler oluşturulmasının önemine işaret edildiği konuşmalarda Avrupa'da olduğu gibi bu tanıtım ofislerinin kentin dünyaya tanıtımında etkisinin büyük olacağı ifade edildi.

Konuşmaların ardında toplantı sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala