GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2022 13:00   Güncelleme : 29-11-2022 18:43

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi, Şiddetsiz Bir Dünya Mümkün

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi, Şiddetsiz Bir Dünya Mümkün

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi  Bileşenleri Mersin Kent Konseyi binası önünde  25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü ile basın açıklamasında  bir araya geldi..

Kadın Meclisi Başkanı  Belgin Gürağaç'ın yaptığı bası açıklamasında;25 Kasım kadına yönelik  şiddetle mücadele,  uluslararası dayanışma mücadelesini büyütmek, haklarımıza, hayatımıza sahip çıkmak için bir araya geldiklerini, yaşamın her alanında  "kamusal-özel  her alanda"  şiddete maruz kaldıklarına dikkat çektiği açıklamasında "Cinsiyet temelli şiddetin kökeninde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın ve ötekileştirmenin yattığını biliyoruz" ifadesinde bulundu.

Çağdaş toplumlarda  özgürlük ve demokrasi ön koşul olduğunun altını çizen Başkan Gürağaç, Kent Konseyleri, Kadın Meclislerinin barışçıl, eşitlikçi,demokratik, kadın dostu kentler olması amaçlandığını belirttiği açıklamasında, "Bugün bizler kelebeklerin izinde aynı amaçla buradayız" dedi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin bir insan hakları olduğuna vurgu yapan Gürağaç,  insan merkezli kalkınmada insansan haklarının önmeli yeri olduğunu dile getiren Gürağaç, kadınlar yeterince özgürleşmediği, güçlenmediği, eğitim ve istihdamda yer almadığı politiklarla beklenen kalkınmanın gerçekleşemeyeceğine vurgu yaptı.

Kadın Meclisi Başkanı Gürağaç,  " Bugün cinsiyet ayrımcılığına, kadına şiddete karşı bir farklı ses vermek istedik. Şarkılarla, türkülerle farkındalık yaratarak kadına şiddete hayır diyoruz. Barış ve kardeşlik içinde, eşit ve adil bir dünya içim toplumsal iyileştirme ve dönüşüm yolunda yürümeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Kadın Meclisi Bileşenleri orkestra eşliğinde türküler söyledi, türkülere alkışlarla eşlik etti. Daha sonra hep birlikte  küçük salonda kadın konulu film izledi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör