GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2022 09:29   Güncelleme : 12-11-2022 09:29

MERSİN, NARENCİYE FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

Mersin'de, 'Mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır' sloganı ile bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Narenciye Festivali'nin startı kortej yürüyüşü ile verildi.

MERSİN, NARENCİYE FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

 Protokol üyeleri ve vatandaşlar kent merkezinde yürüyerek herkesi bu renkli organizasyona davet etti.

Narenciye başkenti Mersin'in en geniş kapsamlı festivali için adliye önünde bir araya gelen Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Kızılay çalışanları, Kızılay Toplum Merkezi gönüllüleri Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyeleri, Bisikletli Süslü Kadınlar ve vatandaşlar, bando ekibinin çaldığı müziklerle Zeytinlibahçe ve İstiklal Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Alanı'na yürüdü. Korteje greyfurt, portakal ve limonla süslenen, mobil gitar, maymun, motosiklet ve aslan figürleri de eşlik etti. Katılımcılar davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Alanda halk oyunları gösterisi sergilenirken, burada konuşan Vali Pehlivan, kortejin bir fragman olduğunu belirterek, asıl etkinliklerin hafta sonu boyunca Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Galatasaray Meydanı ve etrafındaki 70 dönümlük alanda gerçekleştirileceğini ifade etti ve herkesi bu eğlenceli festivale katılmaya çağırdı.

 

 

8. Mersin Narenciye Festivali'nin açılışı, 12 Kasım Cumartesi günü 12.00'deki törenle yapılacak.

EditörEditör