GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-12-2019 17:11   Güncelleme : 28-12-2019 18:17

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Temeli Atıldı

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (TÜİOSB) temeli,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Barak,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin milletvekili Lütfi Elvan,Mersin Valisi Ali İhsan Su,Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Bakta'nın katılımıyla törenle atıldı

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Temeli Atıldı

 Temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,AK Parti milletvekilleri Hacı Özkan,Ali Cumhur Taşkın,Zeynep Gül Yılmaz,MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek,Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne,MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan,MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol,TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Balta,MTOSB Başkanı Sabri Tekli,Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan,Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,ÇukurovaSİFED ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Başkanı Süleyman Sönmez,MESİAD Başkanı Hasan Engin,MÜSİAD Başkanı Serdar  Yıldızgörer,GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu,TÜİOSB Başkan Vekili Armağan Öner,TÜİOSB Yönetim Kurulu ile STK temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Töreninin açılış konuşmasını yapan TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek, bölgeye destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'a,TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'a Mersin Valisi Su'ya,Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 Bakan Varank, dün tanıtımı yapılan ve büyük beğeni toplayan yerli otomobil ile 60 yıllık rüyanın gerçeğe dönüştüğünü vurguladı. Yerli otomobilde hedefin Avrupa ve dünya pazarında yer almak olduğunu belirten Bakan Varank, "Ortaya koyduğumuz güçlü siyasi irade ve stratejik yönlendirme, özel sektörün dinamizmiyle birleşti ve bu başarıyı getirdi. Bugün savunma sanayimizle, yerlilik oranlarımızla, yetiştirdiğimiz mühendislerle ve ürün gamımızdaki çeşitlilikle gurur duyuyoruz. İşte Türkiye'nin otomobili, sivil teknolojilerde geleceğe attığımız güçlü bir adım. Olay sadece bir otomobil üretmenin çok ötesinde. Olay gelişen teknolojileri, otomobille birlikte bir ekosisteme yaymakta, ki buna mobilite ekosistemi diyoruz. Biz bu yarışa tam zamanında girdik. Milli teknoloji hamlesiyle bu yarışın kazananı olmak için var gücümüzle çalışacağız. Cumhurbaşkanımız başarının kriterini de koydu. Avrupa gibi yakın pazarlardan başlayarak, tüm dünyada bu otomobili yollarda gördüğümüz gün, hedefimize ulaşmış olacağız" dedi.

 

Temeli atılan Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilk aşamada, 3 bin kişiye yeni iş olanağı sağlamayı beklediklerini belirten Bakan Varank, şunları söyledi;"Önümüzdeki 5 yıl içindeyse, 100 yatırımcıya ve 10 bin emekçimize ev sahipliği yapacak bir üretim altyapısı planlanıyor. Tabi bu bölgeyi farklı kılan özelliklere de değinmemiz gerekir.  Türkiye'de ilk defa, bir kadın girişimci böyle bir işe kalkışıyor. Bu OSB, Sayın Gül Akyürek'in başkanlığında kuruldu.

Gül Hanım, bu projeyi en başından sahiplendi, hayal kurdu, azimle peşinden gitti ve yatırımcıları ikna etti. Attığı bu adımın, kadın girişimcileri sanayiye yatırım yapma konusunda cesaretlendireceğine hiç şüphe yok. Bu yatırımla birlikte, bölgesel bir tarım hamlesi de hayata geçecek. Yani Mersin'in tarımsal ürün çeşitliliği önce yüksek katma değere sonra da bir endüstriye dönüşecek."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan ise hedeflerinin Mersin'de organize sanayi sayısını 9'a çıkartmak ve istihdamda 50 binin üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,istihdama yönelik bu projeler bölge ve kent için çok önemli olduğunu,kente yepılecek her türlü hizmetin gerçekleştirlmesi için parti gözetmeksizin her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek,katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Mersin Valisi Ali İhsan Su,bu değerli rojeleri Mersin'e ve bölgeye katan başta Ticaret ve Teknoloji Bakanı Varank'a ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve eski Kalkınma Bakanı Elvan'a teşekkürlerini dile getirerek,Tarımsal Ürünleri İşleme İhtisas OSB Başkanı Gül Akyürek Balta ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Konuşmaların ardından  butona basılarak Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı.

DHA

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala