EĞİTİM
Giriş Tarihi : 06-06-2023 19:48   Güncelleme : 12-06-2023 20:09

MERSİN TKK'DEN 'GELECEĞE SES VER' KONSERİ

Mersin Türk Kadınlar Konseyi Derneği, düzenlediği "Geleceğe Ses Ver" senfonik pop konserin geliri Hatay Samandağ’da kurulan 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü’ne bağışlandı.

MERSİN TKK'DEN 'GELECEĞE SES VER' KONSERİ

 

Yardım amaçlı düzenlenen konsere CHP Mersin milletvekili Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol', Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç'ın yanı sıra Mersin iş, sanat ve STK'nın ünlü adları  ve yurttaşlar büyük duyarlılık göstererek  destek verdi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Şubesi, Birleşmiş Milletler'in "He For She"  akımından aldığı ilhamla düzenlediği  dayanışma konserinde farklı meslek gruplarından 12 isim eğitime destek amacıyla  sahne aldı. 

Geleceğe Ses Ver senfonik pop konserin genel sanat yönetmenliğini ve genel koordinatörlüğünü Seda Yönenç  üstlendi. Orkestrayı Anıl Aydın yönetirken, Volkan Severcan sunuculuğunu yaptı. Genel müzik direktörlüğünü Orçun Utlu  yaparken,senfonik düzenlemelerde ise İlkan Şahin  görev aldı.

Dünyaca ünlü opera sanatçısı tenor Bülent Bezdüz'ün de sahne aldığı gecede iş ve siyaset dünyasının tanınmış adları sahne ye çıktı, hünerlerini sergiledi.

.Gecenin ilerleyen saatlerinde çocuk korosunun sahne alması ile konser sona erdi.

Geliri Hatay Samandağ’da kurulan 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü’ne bağışlanacak olan "Geleceğe Ses Ver Senfonik Pop Konseri"nde sahne alan  Başkan Abdullah Özyiğit, dayanışma konserinde "Islak Islak" şarkısını seslendirirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de “Memleketim” şarkısının koro şefliğini yaptı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün burada olmak, depremden etkilenen çocuklarımızın eğitimi için sahne almak benim için büyük bir onurdur" dedi.

Başkan Seçer konuşmasında, konserde çok büyük bir emek olduğunu vurgulayarak, “Depremde yaşanan acılar yüreğimizde bir yara.  Dünyanın ve yurdun her yerinden insanlar yardım eli uzattılar ve bunlar da devam ediyor. Elbette kentimiz bir yıkım olarak bu acıları yaşamadı ama bir yıkımdan öte oradan acılı insanların bölgemize gelmesiyle, o illerde yaşanan acıların bir bütününü biz Mersin’de yaşadık. Biz de onları bağrımıza bastık” dedi ve başta Türk Kadınlar Konseyi Derneği olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bu ülke bizim, Mersinimiz bizim”

Seçer, gecelerini gündüzleri katarak Mersin için çalıştıklarını dile getirirken, “Bu ülke bizim, Mersinimiz bizim. Huzur ve kardeşlik içerisinde sizleri bu toplumda yaşatmak bizim görevimiz. Bunun için de gecemizi, gündüzümüze katarak bunu size sağlayacağız. Bu bizim size borcumuzdur” diye konuştu. 

Gürağaç: “Türk Kadınlar Konseyi olarak eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyoruz”

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç  konuşmasında, bu konserde aydınlık bir gelecek için herkesi ‘Ses Vermeye’ davet ettiklerini vurgulayarak, “Biliyoruz ki insan merkezli kalkınmanın ön koşulu eğitimdir. Eğitim, sadece gerçeklerin öğretilmesi değil, düşünmek için aklın eğitilmesidir. Türk Kadınlar Konseyi olarak eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyor, ulaşılabilir ve sürdürülebilir eğitime katkı sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu ve her zaman desteklerini yanlarında hissettikleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör