GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2023 15:05   Güncelleme : 05-06-2023 15:05

MERSİN'DE ÇEVRE GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Mersin Çevre Müdürlüğü, "Temiz Deniz, Temiz Dünya" temasıyla 81 il ile birlikte düzenlenen törenle kutladı.

MERSİN'DE ÇEVRE GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen "5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama etkinliğine,Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın'nın yanı sıra İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Yalçın, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törene katılanlar, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı okundu..

Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü  Hüseyin Özgür Yalçın konuşma yaptı. Yalçın  Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle  yürürlüğe giren "Türkiye Çevre Haftası" kapsamında 81 ilde çevrenin korunması, çevre ile ilgili sorunlara toplumun dikkatini çekmek ve çevre politikaları ortaya konduğunu dile getirerek,  bu yıl "Temiz deniz, temiz dünya"  temasıyla diğer illerde olduğu gibi Mersin'de de kutlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği "Sıfır Atık" Projesin 2018'de başladığını bu kapsamında 2022'de  25 Milyon 685 bin 185 kg  tehlikleli ve tehlikesiz  atık toplandığını ifade etti. Mersin'de de 2022 yılı itibariyle  plastik, kağıt, , izmarit, giyim eşyası, metal, ahşap, cam, seramik,  vb. gibi 530 bin 222 kilo  deniz çöpü toplandığını söyledi.

İl Müdürü Yılmaz, Hedeflerinin  gelecek nesillere kalitesi yüksek, doğallığı koruyan, güvenli ve konforlu bir şehir kimliği , modern bir Mersin kenti bırakmak olduğunu belirterek herkesin Çevre Gününü kutladı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Mersin'de de 321 km'lik sahilin temizliğine dikkat çeken Yılmaz, denizlerin korunması, gelecek kuşaklara  daha temiz deniz  bırakmayı amaçladıklarını, bu nedenle " "Deniz Çöpleri Eylem Planı'nı hayata geçirdiklerini belirtti.

 

EditörEditör