GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-05-2022 18:37   Güncelleme : 17-05-2022 18:37

Mersin'de Çukurova Teknolojisi Zirvesi Yapıldı

Mersin Kent Konseyi, Gençlik Meclisi ve Çözüme Ortak Ol Derneği ev sahipliğinde "Çukurova Teknolojisi Zirvesi" düzenlendi.

Mersin'de Çukurova Teknolojisi Zirvesi Yapıldı

Mersin Kent Konseyi, Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Çözüme Ortak Ol Derneği ev sahipliğinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Barosu, Adana Barosu, SODİMER, AOSB, ÇukurovaSifed, Adana Kent Konseyi, Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi paydaşları “Çukurova İçin Ortak Gelecek” çalışmaları kapsamında bir araya gelerek, “Çukurova Teknoloji Zirvesi’nde buluştu. Moderatörlüğünü Kent Konseyi Başkanımız Ayferi TUĞCU’nun yaptığı Zirve’nin 1. Oturumunda, “Eğitim, Enerji ve Girişim Ekosistemi” konuşulurken, ÇOLDER başkanı Özge DEMİRDELEN’in Moderatörlüğünü yaptığı 2. Oturumda, “Hukuk ve Endüstri Ekosistemi”, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu başkanı Dr. Osman KİPER’in Moderatörlüğünü yaptığı 3. Oturumda ise “Marka Bilim ve İnovasyon Ekosistemi” ele alındı. Zirve’de konu başlıkları şeklinde; enerji sektöründe blok zincir, blok zincir tabanlı elektrikli araçlar ekosistemi, Metaverse markaların korunması, kripto varlıkların hukuki boyutu, metaversede yer-içerik erişim ve sosyal ağ sağlayıcıların yasal sorumlulukları, Metaverse ve toplumsal yaşam, geronteknoloji, endüstri devrimlerinden Metaverse endüstrisine, Metaverse girişimciliğine yer verildi. Katılımcılar VR sanal gözlükler ile Mersin’in keyfini çıkardılar.

Zirve’mizdeki konuşmacılar Mersin Kent Konseyi başkanımız Ayferi TUĞCU, SODİMER başkanı ve Metaverse Okulu kurucusu Prof. Dr. Levent ERASLAN, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Volkan DÜLGER, ATÜ TTO müdürü ve AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mete TEVETOĞLU, GoArt Metaverse Satış Direktörü ve 3D Studyo Kurucu Ortağı Emre KUTLU, XROXO ve DeFiPpl Kurucu Başkanı Blockchain ve Metaverse Girişimcisi ve SODİMER başkan danışmanı Bünyamin EMEÇ, Ankara Patent Bürosu Fikri Mülkiyet danışmanı ve IPR Gezgini Önder Erol ÜNSAL, Solvaytech Mühendislik LTD. ŞTİ. kurucusu Dr. A. Özgür POLAT, Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fahri ÖZSUNGUR, çok yakında bizleri teknolojide nasıl bir gelecek bekliyor, dünya nereye evriliyor konusunda çok değerli bilgilerini aktardılar.

13 Mayıs 2022 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Çukurova İçin Ortak Gelecek” çalışmaları kapsamında düzenlenen Zirve’deki tüm emek ve katkılarından dolayı paydaşlarımıza ve ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap SEÇER’e, Adana Büyükşehir başkanı Zeydan KARALAR’a, Mersin Barosu başkanı Av. Gazi ÖZDEMİR’e, Adana Barosu başkanı Av. Semih GÖKAYAZ’a, AOSB bölge müdürü Ersin AKPINAR’a, ÇukurovaSifed başkanı Hüseyin KIŞ’a, tüm konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala