EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-05-2022 20:44   Güncelleme : 10-05-2022 20:18

Mersin'de Polis Amca Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Karayolu "Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında.Suphi Öner İlkokulu bahçesinde düzenlenen Polis Amca Trafik Eğitim Parkının açılışı, Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun katılımıyla yapıldı.

Mersin'de Polis Amca Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Akdeniz İlçesi Suphi Öner İlkokulu’nda yapılan açılışa; Vali Su’nun yanı sıra Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutan Vekili Albay Çağın Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, emniyet ve jandarma personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmasında, trafik kazalarını ve bu kazalara bağlı ölümleri, yaralanmaları sıfırlama/en aza indirme yönünde oluşturulan trafik güvenliği eylem planı çerçevesindeki çalışmaların ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de yürütülmeye devam ettiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su; “Yapılan bu çalışmalarla geçen yıl trafik kazaları ile buna bağlı olarak yaralanma ve ölümlerde ciddi bir şekilde düşüş sağladık. Her şey eğitimle başlıyor. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımız koordinesinde çok ciddi kampanyaları ilimizde yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz.” dedi.

Özellikle çocuklarımızın eğitimlerine yönelik yapılan faaliyetlerin yanı sıra; yol kullanıcılarının trafikte güvenliğini sağlayabilmek için devletimiz ve hükümetimizin çok ciddi kaynaklar sarf ederek yollarımızda çok önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Vali Su; “Bölünmüş yollarla otoyollarımızla, tünellerle, viyadüklerle, köprülerle trafikte güvenli seyir etmek için çok önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Trafiğin güvenli şekilde akması için yaptığımız bu yatırımları eğitimle de desteklememiz gerekiyor. Bu konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri aynı doğrultuda hızla sürüyor. Yine bu çerçevede emniyet ve jandarmamız trafik birimlerinde yollarımızda trafiğin güvenli bir şekilde seyretmesi için yoğun denetimleri sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ilimiz genelinde özellikle çocuklarımıza yönelik olarak trafik eğitimlerinin devam ettiğini kaydeden Vali Su; “Daha önce diğer okullarımızda olduğu gibi bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu trafik eğitim parklarıyla da trafikte nasıl güvenli hareket edilir bunu da burada çocuklarımıza uygulamalı olarak göstermiş olacağız.” dedi.

Vali Su, “Trafik Kuralları Önce Kendi Güvenliğimiz İçin Sonra da Diğer Yol Kullanıcıları İçin”

Trafikte kuralların önce kendi güvenliğimiz için sonra da trafikteki diğer yol kullanıcıları için olduğunu vurgulayan Vali Ali İhsan Su; “Bu bakımdan mutlaka trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Trafik kurallarına uyduğumuz sürece de hem kendi can güvenliğimizi hem yaya, sürücü ve yolcuların güvenliğini sağlamış oluruz. Bu çerçevede bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen başta il emniyet müdürlüğümüz olmak üzere, milli eğitim müdürlüğümüze, jandarma teşkilatımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel trafik eğitim parkının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın da bir konuşma yaptığı programda, Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesinin ardından ‘Polis Amca Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Öğrencilerin çeşitli gösterilerinin sahne aldığı programda, görevlerinde başarı gösteren Emniyet ve Jandarma personeline Başarı Belgeleri ile Karayolları Trafik Haftası münasebetiyle yapılan şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Su ve protokol tarafından takdim edildi.

Açılış programı Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından bilgi amaçlı oluşturulan stantların gezilmesiyle sona erdi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala