GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-07-2024 09:50   Güncelleme : 17-07-2024 09:50

MERSİN'DE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ VE DEMOKRASİ NÖBETİ

Mersin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü2nde "Şehitleri Anma Yürüyüşü" ve "Demokrasi Nöbeti" Etkinlikleri düzenlendi.

MERSİN'DE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ VE  DEMOKRASİ NÖBETİ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ” DÜZENLENDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Mersin'de düzenlenen ‘Şehitleri Anma Yürüyüşü’ Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan  İl Protokolü,kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Millet Bahçesi önünde başlayan yürüyüş, Mehter takımı eşliğinde, Türk Bayraklarıyla marşlar okunarak büyük bir coşku ile Demokrasi Nöbeti’nin tutulacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti ve ardından TRT haberin hazırlamış olduğu “15 Temmuz Videosu” izlendi. 15 Temmuz gecesi yollara düşen, meydanları dolduran vatandaşlarımız, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz saygı ve rahmetle anıldı.

 

‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NDE, MERSİN CUMHURİYET MEYDANI’NDA ‘DEMOKRASİ NÖBETİ’ TUTULDU

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’ne katıldı.

‘Demokrasi Nöbeti’ne Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, Mersin AK Parti Milletvekili Ali Kıratlı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Baro Başkanı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı, Yenişehir Belediye Başkanı, AK Parti ve MHP İl Başkanları, kurum amirleri, siyasi parti, meslek odaları ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve akabinde Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için Kuran- Kerim tilaveti ve okunan hatimlerin duası yapıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle gerçekleştirdiği ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmaları canlı yayında izlenildi.

Vali Pehlivan günün anlam ve önemi ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Programda; 15 Temmuz Gazisi Mustafa Karakoç ve Mersin Milletvekili Ali Kıratlı da birer konuşma yaptı.

 

Daha sonra 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’ kapsamında sporcular Vali Ali Hamza Pehlivan’a Türk Bayrağı’nı takdim etti. Vali Pehlivan dereceye giren öğrenci ve sporcuları tebrik etti ödüllerini verdi.

 

Bando gösterisi, Mehter takımı gösterisi, video gösterimleri, şiir, ilahi dinletileri ile devam eden program, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve İl genelinde selaların okunması ile sona erdi.

MERSİN KENT HABER

 

 

EditörEditör