SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-11-2016 13:18   Güncelleme : 14-11-2016 13:18

Mersin'de Taşeron İşçiler Kan Verdi

MERSİN'de Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü'nde taşeron firmada çalışan bir gurup işçi, Kızılay'ın başlatmış olduğu "Vatan Sana Kanım Feda" kampanyasına hem destek vermek hem de kadro taleplerine dikkat çekmek için kan bağışında bulundu.

Mersin'de Taşeron İşçiler Kan Verdi
Kızılay'ın Forum alışveriş merkezinde bulunan kan alma merkezinde kan veren taşeron işçiler,vatandaşları da kan vermeye davet etti.
 
İşçiler adına konuşan Adil Muhtaroğlu,Kızılay'ın başlattığı kampanyaya katılmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Karayollarında çalışan taşeron işçileri olarak gerek 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde gerekse demokrasi nöbetlerinde olsun meydanlara inerek ülkemizin geleceğine ve demokrasimize sahip çıktık.Bugünde Kızılay'ın başlatmış olduğu "Vatan Sana Kanım Feda" kampanyasına destek verip kan bağışında bulunduk.Herkes bu konuda duyarlı olmalıdır. Unutmayalım bir gün bize de kan lazım olabilir." dedi.
 
AYNI ÇATI ALTINDA FARKLI UYGULAMA
Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 10 bin taşeron işçinin kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ancak kendilerinin kapsam dışı bırakıldıklarını belirten Muhtaroğlu, "Bir süre önce,Karayolları Genel Müdürlüğü'nün üyesi bulunduğu sendikalar ile ilgili bakanlıklar arasında imzalanan protokolle on bin taşeron işçi kadrolu,sürekli işçi olarak istihdam edildi. Ancak yapılan protokolde bazı işkolları yardımcı iş olarak görülerek kapsam dışı bırakıldı.Aynı hukuksal durumda olduğumuz halde bizlerin daimi kadrolu işçi olarak kapsam dışında tutulmamız nispi eşitlik ilkesinin çiğnenmiş olduğunu gösteriyor.Aynı kurumda aynı çatı altında hizmet veren bizlerin de sürekli işçi olarak istihdam edilmesini istiyoruz."şeklinde konuştu.
 
MERSİN KENT HABER
EditörEditör