GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-03-2016 22:11   Güncelleme : 31-03-2016 22:11

Mersin’de taşerona kadro düzenlemesi protestosu

Taşaron işçiler sendika önünde toplanarak Mersin SGK İl Müdürlüğü önüne kadar yürüyerek çıkarılmaya çalışılan yeni düzenlemeyi protesto etti.

Mersin’de taşerona kadro düzenlemesi protestosu

DİSK'e bağlı Genel İş sendikası üyesi işçiler ve onlara destek veren siyasi partiler ve bazı STK bir süre yürüyerek bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Bine yakın işçinin katıldığı yürüyüş eylemi SGK İl Binası önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

DİSK Geneliş üyesi i işçiler SGK Binası önünde “Sözleşme Değil Kadro İstiyoruz! Söz Verdiniz, Sözünüzü Tutun” pankartı ile basın açıklaması gerçekleştirerek taşeron işçilere kadro düzenlemesini protesto etti.

DİSK Genel İş  Genel Yönetim Kurulu adına Çetin Çalışkan,Şube Başkanı Kemal Göksoy,CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit,HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Gülpak,bazı STK temsilcileri ve işçilerin katıldığı basın açıklamasında Şube Başkanı Kemal Göksoy,kamuoyunda gündeme gelen taşaron işçilerle ilgili kadro verileceği  açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını iddia ederek, çıkarılmaya çalışılan değişiklikle taşaron işçilerin kandırıldığını ifade ederek,bu durumu kabul etmeyeceklerini belirtti.

Eyeme katılan DİSK Genel İş  Genel Yönetim Kurulu adına Çetin Çalışkan tarafından okunan basın açıklamasında, “Önce Başbakan, sonra Maliye Bakanı tarafından açıklanan taşeron işçilere ilişkin düzenlemelerin, bu işçilerin durumunu şimdikinden daha geriye götüreceği anlaşılmaktadır. Başbakanın müjde diye açıkladığı taşeron şirket işçileri ile ilgili düzenleme, işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentilerini ortadan kaldırmıştır. Üstelik sendikal hakları da ortadan kaldırarak işçileri iyice güvencesiz ve tedirgin çalışma koşullarına itmiştir” denildi..

Yapılan açıklamada DİSK Genel İş sözüedilen açıklamaları değerlendirerek işçilerin beklediği biçimde bir kadro verilmeyeceği,bu işçilerin ne memur statisünde ne de kadrolu işçi statüsünde çalıştırılmayacağını,belirsiz bir ststü yaratılıp bu statüde çalıştırılacağına dikkat çekildiği açıklamada yapılacak sözleşmenin 3 yıl olacağı ifade edildiğini,yeniden yenilenip yenilenmeyeceğinin belirsiz olduğunu,kamuda nekadar çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın özel sözleşmeli olmak için sınava tutulacağını,sonucunda mevcut işlerini de kaybederek hak kaybına uğrayacakları ifade edildi.Tüm bu olumsuzlukların DİSK Kurullarınca değerlendirildiğini belirten Çalışkan,yapılacak düzenlemenin kamuoyunda "taşarona kadro verileceği şaklinde" sunulmasının aldatmaca ve ucuz bir propaganda olarak ntelendirilmiştir" açıklamasında bulundu.Çalışkan "Kamuda asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılmadan bütün taşaron işçilere grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı ve kadro istiyoruz" sözleriyle basın açıklamasını bitirdi.

Eyleme katılan  işçiler ellerindeki dövüz ve pankartları toplayarak  eylemi olaysız biçimde sona erdirdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör