KENT
Giriş Tarihi : 11-11-2016 13:03   Güncelleme : 11-11-2016 13:03

Mersin'de Terör Örgütü Üyesi İki Kişi Tutuklandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; iki kişi mahkemece tutuklandı,dört kişi serbest bırakıldı.

Mersin'de Terör Örgütü Üyesi İki Kişi Tutuklandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; Kırsal alanda askeri, ideolojik ve bombalı saldırı eğitimi alarak, Mersin'de eylem yapma hazırlığında olan örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik olarak Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen operasyonda yakalanarak, 09.11.2016 tarihinde adli mercilere sevk edilen şüphelilerden M.A., E.F. ve A.T isimli şahıslar tutuklanmış, Ş.A. ve F.D. isimli şüpheliler adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış, D.T., H.K., A.K ve Z.A. isimli şüpheliler ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Yine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ise; örgütün Emniyet yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, örgütün gizli haberleşme ağı BYLOCK veri tabanına kayıtlı oldukları tespit edilen 9 şüpheli Polis Memuru yakalanarak haklarında yapılan tahkikat sonrası 10.11.2016 günü adli mercilere sevk edilmiş, bunlardan E.T., M.O.A., M.K., İ.C., C.Ö. , A.P., H.D., H.F.C. isimli şüpheliler tutuklanmış, M.E. isimli şüpheli ise adli kontrol kararıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Mersin Valiliği koordinesinde; Emniyet, Jandarma, ve Sahil Güvenlik birimlerince "ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine karşı faaliyet gösteren FETÖ/PDY, PKK/KCK, DAEŞ ve diğer terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız aralıksız devam etmekte, halkımızın huzur ve refahının teminine yönelik gereken tüm önlemler büyük bir hassasiyetle alınmakta ve titizlikle takip edilmektedir." açıklamasında bulunuldu.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör