YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-08-2019 22:35   Güncelleme : 20-08-2019 22:35

Mersin’de Yaşam ve İş Olanakları

Mütevazi bir tatil beldesi havası olan Mersin'de yaşamın son derece huzurlu ve sakin olduğunu belirtebiliriz.

Mersin’de Yaşam ve İş Olanakları

Her ne kadar kültürel varlığı ve doğal güzellikleri nedeni ile her yıl turist akınına uğruyor olsa da bu sakinliğini korumayı başaran ender kentlerden biri! Haliyle bu şehirde yaşamayı tercih edenler günlerini çok daha huzurlu ve keyifli geçirebiliyor.

Özellikle yaşadığı şehirde tarihi dokuların da olmasından hoşlananlar gönül rahatlığı ile Mersin’i  tercih edebilir. Çok sayıda antik kent bulunan bu şehirde hafta sonlarınızı geçmişe yolculuk yaparak getirebiliyorsunuz. Mersin insanları son derece çalışkan olması ile biliniyor. Aynı zamanda yeniliğe açık olmaları da dikkatlerden kaçmıyor. Samimi ve sohbeti seven bir halkı var.

Kentin ikliminin de insanları bunaltmayacak kadar ılıman!  Sadece iklimi bile yeni bir şehre yerleşmek isteyenler için bu kentti çok daha cazip bir seçeneğe dönüştürüyor. Şehrin en önemli özelliklerinden biri de istediğiniz zaman denize girebiliyor olmanızdır. Denize ulaşmak için otobanlarda dakikalarca yolculuk yapmanıza ya da dağları taşları aşmanıza gerek kalmıyor. Çok sayıda plajı var ve kent merkezinden bu plajlara pratik bir şekilde ulaşılabiliyor. Bu nedenle denizi sevenler için de cazip bir şehir olduğunun altını çizmek lazım.

Mersin’de Ev Kiraları Nasıl?

Mersin'de denize yaklaştıkça ev kiralarının yükseldiğini söyleyebiliriz. Deniz manzarası kiraların yükselmesinde belirleyici bir unsur oluyor. Eğer “mütevazi bir apartman dairesi olsun ve deniz manzarasına da ihtiyacım yok” diyorsanız yaklaşık olarak 800 TL ila 1200 TL arasında bir kira bütçesi ayırmanız yeterli oluyor. Ancak geniş ve deniz manzaralı bir dairede yaşamak istiyorsanız en az 1700 TL'yi gözden çıkarmanız lazım. 

Mersin ev bulmakta zorlanmayacağınız şehirlerden biridir. Konut sayısı açısından sıkıntı yaşamayan bir kent. Bu nedenle  sadece bir gününüzü ayırmanız ev bulmanız için yeterli olabiliyor. Ancak öncesinde iş bulmanız gerektiğini de unutmayın. İş bulmanın en kolay yolu da internetteki iş ilanlarına göz atmak oluyor. Sizlere Mersin iş ilanları için önerimiz isinolsun.com adresi olacak. Yüzlerce iş ilanına göz atabilir ve bu sayede kendinize uygun olan işler için başvurunuzu da internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Web EditorWeb Editor