GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-06-2021 20:58   Güncelleme : 17-06-2021 21:29

MERSİN'DEN YÜKSELEN SES: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM VAZGEÇMİYORUZ

Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu İstanbul Sözleşmesi için Toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkması çağrısında bulunarak, " İstanbul Sözleşmesi Bizim ,İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. Vazgeçmiyoruz" açıklamasında bulundu

MERSİN'DEN YÜKSELEN SES: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM VAZGEÇMİYORUZ

Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu üyeleri, ellerinde taşıdıkları pankratlarla  basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi de hazır bulundu.

Mersin Kent Konseyi hizmet binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, 1 Temmuz 2021'de İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmamaması çağrısında bulunarak "Hayatımızdan, eşitlikten ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını kabul etmiyoruz" çağrısında bulundu.

Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu sözcüsü İlksen Sorguş Dinçer tarafından yapılan basın açıklamasında,

"Şiddetten uzak, eşit ve özgür yaşamaya dair talebimizden vazgeçmiyoruz!

Toplumsal cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında hayata geçirme çabamızdan ve eşitliğin tesisi için uygulanması gereken politikaları talep etmekten vazgeçmiyoruz!

Hayatlarımızdan, eşitlikten ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz!

Ardında geniş bir toplumsal mutabakat olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin kararı ile hukuksuzca çıkılmasını kabul etmiyoruz!

Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının önlenmesini; kadınların, çocukların ve LGBTİ+’ların şiddete karşı korunmasını; şiddet faillerinin yargılanmasını ve cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirilmesini devletin anayasal bir yükümlülüğü olarak görüyor ve bu yükümlülükten geri çekilmesini kabul etmiyoruz!

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin “vicdanlara” bırakılmasını kabul etmiyoruz!

6284 sayılı kanunun tam olarak uygulanmamasını, TCK 103. maddesinde değişiklik yapılmaya çalışılarak çocuk istismarı faillerine yönelik af çıkarma girişimlerini kabul etmiyoruz!

Uzun yıllar verdiğimiz mücadele sonucu kazandığımız haklarımıza hep beraber sahip çıkacağımızı haykırmaya devam ediyoruz!

Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara karşı birlikte ve çok güçlü olduğumuzu biliyor ve haykırmaya devam ediyoruz."

Kadınlar ellerindeki dövüzlerde:

"-İstanbul Sözleşmesi Bizim. Vazgeçmiyoruz.

-İstanbul Sözleşmesi Bizim. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. Vazgeçmiyoruz.

-İstanbul Sözleşmesini Uygula. İstanbul Sözleşmesi Bizim. Vazgeçmiyoruz.

-İstanbul Sözleşmesi Kadınların Temel Hak ve Özgürlüklerin Teminatıdır.

-İstanbul Sözleşmesi Bizimdir. Vazgeçmiyoruz.

-Haklarımızdan ve Yaşamlarımızdan Vazgeçmiyoruz.

-İstanbul Sözleşmesi Fesh edilemez. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır.

-TBMM ni Yok Sayan Gece operasyonunu Kabul Etmiyoruz. Yok Hükmündedir." seslerini haykırdı.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, İstanbul Sözleşmesi kadınların Türkiye'de temel haklarını koruduğuna dikkat çektiği açıklamada, kadınların sorununu çağdaş bir anlayışla çözeceğine inandığını belirterek, "İstanbul Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülkelerden biri olan Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden imzasını çekmesini kadınlarımız hak etmiyor" dedi. Başkan Burakgazi, toplumun tüm kesimleri ve resmi kurumların da İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala