EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-05-2023 22:07   Güncelleme : 09-05-2023 22:07

Mersin’e 5. Organize Sanayi Bölgesi Geliyor

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 5. Bölge Yer Seçim Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Sabri Tekli, ‘Kısa süre içerisinde 260 hektarlık alanı yatırımcıların hizmetine sunacağız’ dedi.

Mersin’e  5. Organize Sanayi Bölgesi  Geliyor

Faaliyette bulunan 3 organize sanayi bölgesi, yapımı devam eden 4. organize sanayi bölgesi ile mevcutta 823,5 hektar alanıyla Mersin’in en büyük organize sanayi bölgesi olan MTOSB’de 5. Bölgenin resmi çalışmaları başladı.

‘YENİ YATIRIM VE İSTİHDAM ALANLARI KAZANDIRACAĞIZ’

Yer Seçim Tespit Komisyonu MTOSB’de bir araya gelerek görüşlerini bildirdiler. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ‘Yer Seçim Tespit Komisyonu’nda bulunan ilgili kurumlar ile bir araya geldik. Bu aşamaları daha önce 2., 3, ve 4. organize sanayi bölgelerimizde de yaşadık. Bu toplantılardan kısa süre sonra alt yapı çalışmalarımız başlıyor. Kurum görüşlerinin toparlanarak, onay almamızın ardından Mersin’e 260 hektarlık yeni bir organize sanayi bölgesi kazandıracağız. 5. OSB’miz ile kentimize yeni yatırım alanları, yeni istihdam alanları kazandıracağız’ dedi.

‘MTOSB HIZ KESMİYOR’

‘MTOSB’de başkanlık görevine geldiğim günden bu yana; birlikte çalıştığımız yönetim kurullarımız ve bölge müdürlüğü ekiplerimiz ile 2., 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgelerimizin bürokratik işlemlerinin tamamlanmasından çok kısa sonra hizmete açılmasını sağladık’ diyerek konuşmasına devam eden Başkan Tekli, ‘Atıksu Arıtma Tesisimizi,  Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizi, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, MTOSB Camimizi, MTOSB Çarşılarımızı, Bankamızı, Noterimizi, Tır Parkımızı, Scada Merkezimizi, Hizmet Binalarımızı, Sosyal Tesislerimizi, İtfaiye Teşkilatımızı, Sağlık Birimlerimizi hizmete geçirirken, bir taraftan da yatırımcı sanayicilerimizin en büyük isteği olan yeni OSB alanları açtık. Yaptığımız birçok iş var fakat en önemlisi sanayicilerimize yeni yatırım alanları kazandırmak. Bu anlamda da 260 hektarlık 5. Bölgemizin bürokratik çalışmalarının hız kazanması Mersin adına büyük mutluluk verici bir olay. Kısa süre içerisinde diğer OSB’lerde olduğu gibi alt yapı çalışmalarına başlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza da yer seçimlerinde hızlı hareket ederek, bürokratik işlemleri hızlandırdıkları ve kısa süre içerisinde bu bölgeleri yatırımcılarımızın hizmetine kazandırmamıza vesile oldukları için tüm sanayicilerimiz adına teşekkür ederim’ dedi.

EditörEditör