EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-06-2025 16:38   Güncelleme : 17-06-2025 16:38

MESİAD, MARKALI DERS UYGULAMASI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Çağ Üniversitesi ile Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) arasında imzalanan “Markalı Ders Protokolü” kapsamında; Çağ Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Eda Kayhan ve Dr. Öğr. Üyesi Yonca Bir eşliğinde üniversite öğrencileri, ilk saha derslerini MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu’nun iş yerinde gerçekleştirerek, sanayici ve iş insanlarının deneyimlerinden faydalandılar.

MESİAD, MARKALI DERS  UYGULAMASI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

MESİAD VE ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ İLE “MARKALI DERS” UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİ!

Gerçekleştirilen saha dersinin ardından öğrenciler, MESİAD Dernek Merkezini ziyaret etti. Programın açılış ve selamlama konuşmasını MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Adnan Gündoğdu yaptı. Ardından, MESİAD’ın önceki dönem başkanlarından  Mehmet Deniz ve  Ahmet Akkurt, öğrencilere derneğin tarihçesini, kuruluş amacını ve Mersin’e katkı sağlayan projelerini anlattılar. Ayrıca, girişimcilik ve kariyer gelişimi konularında da değerli deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.


Programın devamında, Dr. Öğr. Üyesi Yonca Bir’in moderatörlüğünde Çağ Üniversitesi öğrencileri ile MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri arasında çevrim içi (online) dersler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda; MESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Servet Çamurdaş ile Yönetim Kurulu Üyeleri  Kenan Kılıç,  Çetin Karahasanoğlu,  Av. Ayla Gündoğdu, Ayten Aslankan ve  Mahmut Kaya, kariyer planlaması, girişimcilik ve iş dünyasındaki tecrübeleri doğrultusunda öğrencilere rehberlik ettiler.
Markalı Ders Protokolü kapsamında gerçekleştirilen bu saha uygulamaları, 2024–2025 eğitim-öğretim döneminde pilot uygulama olarak başarıyla hayata geçirilmiştir. Bu iş birliğinin, 2025–2026 eğitim-öğretim yılında daha geniş bir kapsamla sürdürülmesi planlanmaktadır. 

Yeni dönemde MESİAD üyesi daha fazla sanayici ve iş insanının katkılarıyla, öğrencilerin doğrudan sahada deneyim kazanabilecekleri uygulamalı derslerin sayısı artırılacaktır. Bu sayede, gençlerin yalnızca teorik bilgiyle değil, reel sektörle birebir temas kurarak donanım kazanmaları hedeflenmektedir.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Adnan Gündoğdu ;
“Bu iş birliği yalnızca öğrencilerimize değil, kentimizin geleceğine yapılan bir yatırımdır. 

MESİAD olarak, gençlerimizin nitelikli eğitim almasının yanında, üretim kültürüyle tanışmasını önemsiyoruz. Çağdaş ve sürdürülebilir kalkınma ancak üniversiteler, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında kurulan köprülerle mümkün olabilir.
Bu kıymetli sürece katkı sunan başta MESİAD Fahri Üyemiz ve Çağ Üniversitesi Rektörümüz  Prof. Dr. Murat Koç olmak üzere, değerli akademisyenlerimiz 
Dr. Öğr. Üyesi Sayın Eda Kayhan ve 
Dr. Öğr. Üyesi Sayın Yonca Bir’e, 
ayrıca sürece katkı sağlayan MESİAD Yönetim Kurulu Üyelerimize ve önceki dönem başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

EditörEditör