GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-05-2017 00:05   Güncelleme : 24-05-2017 00:05

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Tutuklanması Protesto Edildi

Mersin'de Emek ve Demokrasi Platformu,OHAL kapsamında KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Gülmen ve Özakça "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanması protesto edildi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Tutuklanması Protesto Edildi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "Silahlı Terör Örgütü" üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan Gülmen ve Özakça ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında",Emek ve Demokrasi Platformu olarak belirtmek isteriz ki, sağlık durumları nedeniyle büyük hassasiyet gösterilmesi gereken, her an sağlık durumlarını kötüye götürebilecek bir enfeksiyonu kapabilme ihtimali olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz! Onların iradelerini yok sayabilecek, gözaltı süresince karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyor, Platformumuzun süreci yakından takip edeceğinin bilinmesini istiyoruz! Bu amaçla 24-25-26 Mayıs tarihlerinde Sağlık Emekçileri Sendikası Şube binasında “ Yaşam Hakkını Savunuyoruz, KHK’lar İptal Edilsin” talebi ile Sabah 08.00 de Akşam 20.00 e kadar nöbet eylemi gerçekleştirilecektir. Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini, haksız ve hukuksuz ihraç edilen herkesin görevine iade edilmesini istiyoruz!" açıklaması yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "Silahlı Terör Örgütü" üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan Gülmen ve Özakça, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilmesinin ardından Hakimlik, şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" nedeniyle tutuklama kararı vermişti.Gülmen ve Özakça, Kızılay Yüksel Caddesi'nde başlattıkları açlık grevine, İçel Sokak'taki bir evde devam ederken, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı alınmıştı.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör