EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-08-2022 15:01   Güncelleme : 25-08-2022 15:01

OTİZMLİ GENÇ TOROS ÜNİVERSİTESİ'NDE

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Toros Üniversitesi Yazılım Mühendisliği’ni kazanan Otizmli Mert Ünsal, üniversite kaydını gerçekleştirdi.

OTİZMLİ GENÇ TOROS ÜNİVERSİTESİ'NDE

Üniversite kaydı için Bahçelievler Kampüsü’ne gelen Mert Ünsal ve ailesine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da eşlik etti. Kayıt öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Arıöz’ü ziyaret etti.

Otizmin bir engel olmadığını ve Mert’in Toros Üniversitesi’ni kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Mert bizim başarı hikayemiz olacak, kendi başarı hikayesini daha önceden yazmış bizimle birlikte bir başarı hikayesi daha yazacak. Yeni dönemde Mert’e kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Mezitli Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan’a bu konuda gösterdiği hassasiyet içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Toros Üniversitesi olarak topluma hizmet faaliyetlerinde diğer belediyelerimiz ile olduğu gibi Mezitli Belediyesi ile de ortak projelere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Şehrimizde yaptığı projelerle Otizme dikkat çeken Başkan Tarhan, ziyaret esnasında Eylül ayında açacakları Otizm köyünün de müjdesini verdi. Tarhan; “Mert sevgili annesi Jülide hanımla beraber bir süredir benim birlikte olduğum bir aile. Fen lisesini başarı ile tamamladı ve şimdide Toros Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünü kazanan örnek bir öğrencimiz oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Arıöz’e her konuda gösterdiği ilgi için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala