KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 07-01-2018 12:18   Güncelleme : 07-01-2018 12:18

Özden'in Han Duvarları Belgesel Filmi Mersin'de Gösterimi Yapıldı

Gazeteci-TV Yapımcısı-Belgeselci-Gezgin-Araştırmacı -Şair Dursun Özden Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları" şiirinin belgesel filminin Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'ndaki gösterimi büyük ilgi gördü.

Özden'in Han Duvarları Belgesel Filmi Mersin'de Gösterimi Yapıldı

Gazeteci-TV Yapımcısı-Belgeselci-Gezgin-Araştırmacı -Şair Dursun Özden Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları" şiirinin belgesel filminin Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'ndaki gösterimi büyük ilgi gördü.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'ndaki "Han Duvarları" belegesel filmin gösteriminde Gazeteci Dursun Özden,Akdeniz İlçe Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk,Mersin Niğdeliler Derneği Başkanı Vaha Altınkaya,CHP Mersin eski milletvekillerinden İsa Gök,Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal,Mepiad Başkanı Özcan Demir'in yanı sıra siyasi parti ve STK temsilcileri hazır bulundu,ilgiyle izledi.

Ünlü Belgeselci,Gazeteci-TV Yapımcısı Özden,Ulukışla ve yöresinde çekilen Faruk Nafiz Çamlıbel'in ünlü "Han Duvarları" şiirine  iki yıl süren belgesel film çekimleri tamamlanarak seyircisiyle buluştu. Şu an Türkiye'nin tanıtımında pekçok ülkede "Han Duvarları" belegesel filmi gösterilmekte.

"Han Duvarları" belegesel filmi gösterim öncesi,Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk,Ulukışla'da kaymakamlık yaptığı yıllarda bu kentin insanlarıya çok özel dostlukları olduğunu,kente verdiği hzimetleri aşkla yaptığını belirterek Öküz MehmetPaşa Hanı'nın restarasyonu için çabalarını dile getirdi.Dursun Özden'in gelgeselini çektiği "Han Duvarları" belegesel filmine emeği geçen herkesi kutlayarak Özden'e başarılarının devamını diledi,Özden'i tebrik etti.Katkılarından dolayı Pamuk'a çiçek takdim edildi.

Mersin Niğdeliler Derneği Başkanı Vaha Altınkaya,Dursun Özden'in bu güzel çalışaması "Han Duvarları" belegesel filmi ile Niğde'nin tanıtımına olduğu gibi ülke tanıtımına da büyük bir eser kazandırdığını,kendilerini gururlandırdıklarını belirterek Özden'e teşekkür etti.Kutladı.

Gazeteci-TV Yapımcısı-Belgeselci-Gezgin-Araştırmacı -Şair Dursun Özden Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları" şiirinin belgesel filmi çekimleriyle ilgili yaşadıklarını dile getirirken,99 ülkede çekimler yaptığını,onlarca belgesel hazırladığını,ünlü devlet adamlarıyla yaptığı röportajlarında söz etti. Küba Devlet Başkanı Fidel Kastro'ya ayrı bir çerçeve açan Özden ilginç anılarını paylaştı.Çektiği belgesellerin TRT'nin belgesel kanallarında sürekli yayınlandığına dikkay çekerek, "ZEMZEM SUYU" Belgesel çekimlerinin kamera arakası ve çekim için izin alınma öyküsünü salondakilerle paylaştı.

Özden Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları" şiirinin belgesel filminin çekimlerinin iki yıl sürdüğünü,Kültür Bakanlığı'nın destek verdiğini belirttiği konuşmasında Faruk Nafiz'in Kayseri'ye öğretmen olarak atanmasıyla,Ulukışlaya Tren ile ulaşması,Ulukışla'daki yaşamından kesitler,üç gün süren Kayseri yolculuğu,yollarda geçen yamından kesitler,o dönemin sosyal ve kültürel yaşamının göz önüne serildiği potreler,yol ve ulaşım sorunları,gezici kütüphaneler,köylerdeki kitap okuma sevgisine kadar pekçok kültürel çizgiler yer aldığını belirtti.Han Duvarlar şiirinde ne var ise belgeselde şiirin dizeleri yer alıyor.Dursun Özden'in konuşmasını tamamlamasının ardından "Han Duvarları" Belgesel Filmi izlendi.Özden filmin ardından okurlarına kitaplarını imzaladı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala