Mezitli Kent Konseyi 3 sene içinde toplam 1300 kadın (KETEM) Kanser taramasından geçirdi. 40 kişiye erken teşhis tanısı konuldu.
Mezitli Kent Konseyi Baskanı Sibel Gelbul; Yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın tüm insanların yaşamını olumsuz etkileyen kanser, Dünyada her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olmaktadır. Erkeklerde en sık görülen kanser türleri; akciğer ve prostat kanseri iken, kadınlarda en sık görülenkanser türleri; meme ve tiroid kanseridir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda bağırsak (kolorektal) kanseri üçüncü en sık görülen kanser türüdür. Yaygın kanser türleri göz önünde bulundurulduğunda sağlıklı olmak adına kontrollerin yapılmasının önemini vurguladı.Sağlıklı toplum için Mezitli Kent Konseyi olarak mücadele ettiklerini ve bu konuda her daim Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın desteğini esirgemediğini ifade etti.
Başkan Gelbul, Can Kostüm sahibi Emine hanıma pembe kostümüyle etkinligimize verdiği destek için ve etkinliğe katılan tüm kadınlara teşekkür etti.
Gelbul, "Kanserden korkmayalım erken teshis hayat kurtarır" sloganıyla herkesi kanser taraması yaptırmaya davet etti.
MERSİN KENT HABER