KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-06-2023 21:25   Güncelleme : 06-06-2023 22:29

Ressam Zeynep Dalkılıç, 'Anadolu'nun Gözleri Doğada' Sergisi İlgi Çekiyor

Ressam Zeynep Dalkılıç, "Anadolu'nun Gözleri Doğada" adlı Kişisel Resim Sergisini İçel Sanat Kulübü'nde sanat severlerle buluşturdu.

Ressam Zeynep Dalkılıç,  'Anadolu'nun Gözleri Doğada'  Sergisi İlgi Çekiyor

Ressam Zeynep Dalkılıç, "Anadolu'nun Gözleri Doğada" adlı kişisel resim sergisini İçel Sanat Kulübü (İSK) M. İlhan- A. Uğural Salonu'nda açtı.

Anadolu'nun Gözleri Doğada adlı resim sergisinde sanatçı Dalkılıç, 30 yaptına yer verdi.. Başarılı sanatçı, 34. kişisel sergisini Mersinli sanat severlerle buluşturdu.

Sanat severlerin ilgi gösterdiği serginin ilk gününde İSK Başkanı Fatih Alkar ve Yönetim Kurulu üyeleri sanatçıyı yalnız bırakmadı.

Ressam Zeynep Dalkılıç, "Anadolu'un Gözleri Doğada sergisi ile ilgili açıklamasında, bir yürüyüş sırasında tesadüfen bulduğu kuş yuvasından, ilham aldığına işaret ediyor. "Bu kuş yuvası keşfi" ile başlayan çalışmaları kendinde derin izler biraktığını, bu izlerin tuvallere yansıdığını dile getiriyor.  Sanatçı,  kuşların yuvayı oluşturan küçük dal parçaları,ot, toprak ile  müthiş bir aheng içinde  tüm tehlikelerine karşı sağlam yapısı, mükemmelliği  bu güçlü bileşimin  hikayesinde "yuva" kavramını yeniden anlamlandırdığına dikkat çekmekte.

Yuvanın, umudu ve yeniden doğuşu temsil ettiğini ifade eden Dalkılıç, "Onları çizmek, her bir çizimi yaparken kuşun metaryel seçimleri ve yöntemleri, üzerinde  meditasyon yapmama olanak sağlıyor" açıklamasında bulundu.

Dalkılıç, çocukluğundan beri hayranlık duyduğu kuşların dünyasına sanatçı gözüyle baktığını, kuşların özgürce kanat çırpmaları, maviliklerde uçuşları kendinde tarifsiz hisler yarattığını, bu hissettiklerini  tuvallere yansıttığını söyledi.

Dalkılıç,  "Ev, zaman, kayıplar ve hafızanın önemini incelemek,yuvaların yapısını ve karmaşıklığını görsel bir çerçeve  olarak "kilim"  simgeleriyle çizmeye başladım. Niyetim, biz insanların dağınık, kusurlu hayatlarımızda  üstesinden geldiğimiz her şeyi kabul etmek ve zaman durmaz gibi göründüğünde  ve akışta olduğumuzda  hepimizin aldığı  o harika duyguyu kutlamak. Gökteki kuşlar gibi kolaylıkla ve zerafetle uçtuğumuzu hissetmektir" sözüyle duygularını paylaştı.

"Anadolu'nun Gözleri Doğada" adlı resim sergisi 6 - 10 Haziran 2023 tarihleri arasında sanat severlerle buluşmayı sürdürecek.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör