İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mersin Valiliği himayelerinde gerçekleşen Dünya Romanlar Günü etkinliklerine katıldı.
Etkinlikler kapsamında Fatih İlkokulunda Roman öğrencilerinden oluşan tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin performansları büyük beğeni toplarken, veliler de müzik dinletisiyle etkinliğe renk kattı.
Etkinlikler, SODAM binası önünden hareket eden ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bando takımının eşlik ettiği coşkulu bir kortej yürüyüşüyle devam etti. Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanda yapılan konuşmalarda, Dünya Romanlar Günü'nün anlam ve önemi vurgulandı.
Kutlamalar, 1. sınıf öğrencileri ve velilerinin katılımıyla Masal Evi'nde düzenlenen özel bir etkinlikle son buldu. Öğrenci ve veliler, burada düzenlenen çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenme fırsatı buldu.
MERSİN KENT HABER


















