SİYASET
Giriş Tarihi : 01-09-2016 12:59   Güncelleme : 01-09-2016 12:59

Sağlar IŞİD Türkiye'den Temizlenmeden Suriye'den Temizlenebilir mi

CHP’li Sağlar, IŞİD terör örgütünün Türkiye’deki yapılanmasını Meclis’e taşıdı .

Sağlar IŞİD Türkiye'den Temizlenmeden Suriye'den Temizlenebilir mi

Başkent Ankara’da geçen hafta IŞİD’e yapılan operasyonlarda, ‘kitabevi’ olarak bilinen beş katlı bir binanın örgüt tarafından çocuklara eğitim vermek amacıyla kullanıldığı iddialarını Meclis’e taşıyan CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, Başbakan’a “IŞİD'i Türkiye'den temizlemeden, Suriye'de temizleyebileceğinize inanıyor musunuz?” diye sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım’a IŞİD’in Türkiye’de örgütlenmesini sordu.

Birgün Gazetesi’nde Ankara Ulucanlar’da IŞİD’in 30 çocuğa eğitim verdiği bir okulun olduğu iddiasını anımsatan Sağlar, habere göre, yaşları 30 ila 17 arasında değişen 30 çocuğun okulda eğitim aldığını belirterek, soru önergesinde şunları kaydetti:

“Başkent Ankara’da geçen hafta IŞİD’e yapılan operasyonlarda, ‘kitabevi’ olarak bilinen beş katlı bir binanın örgüt tarafından çocuklara eğitim vermek amacıyla kullanıldığı iddia edilmiştir. Milliyet’ten Paşa Alyurt’un haberine göre, en küçüğü 9, en büyüğü 17 yaşlarında olan 25’i kız 30 çocuğun binanın dairelerinde yatılı olarak kaldıkları, binaya aylık 4 bin lira kira parası ödendiği iddia edilmiştir.

‘Koruma altına alınan’ çocukların bazıları ailelerine, bazıları ise aile fertlerinin gözaltında olması sebebiyle yakınlarına teslim edildiği öne sürülmüştür. Yine iddialara göre, çocukların birbirlerine kendi isimleri yerine dini isimlerle hitap ettiği binanın her bir katına şadırvan ve mescit yerleştirildiği belirtilmiştir. Binada yatılı olarak kalan çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği öne sürülmüştür.”

 

IŞİD’E SON 2 YILDA KAÇ KİŞİ KATILDI

 

CHP’li Sağlar, Başbakan’dan şu soruların yanıtını vermesini istedi:

“Haberlerde çıkan bu iddialar doğru mudur?

Bu iddialar ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

IŞİD’in Ankara’da ki merkezinin Ulucanlar olduğuna dair iddialar doğru mudur?

Türkiye’de IŞİD’e son 2 yılda kaç kişinin katıldığı tespit edilmiştir? İl il dağılımları nelerdir? Yaş grupları nelerdir?

IŞİD’i Türkiye’de bitirmeden, Suriye’de bitirebileceğinize inanıyor musunuz?”

MERSİN KENT HABER

EditörEditör