GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2022 19:47   Güncelleme : 10-05-2022 19:47

SEVGİ İLE AŞILAMAYACAK HİÇBİR ENGEL YOKTUR

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla yayınladığı mesajında, engelli vatandaşları istihdama kazandıran projeler üretmeye devam edeceklerini belirterek; “Bir toplumun çağdaşlık ve gelişmişliği, engelli bireylerine verdiği değer, sağladığı istihdam, eğitim ve sağlık imkânları ile ölçülür” dedi.

SEVGİ İLE AŞILAMAYACAK HİÇBİR ENGEL YOKTUR

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’tan Engelliler Haftası Mesajı

Engellilik meselesinin; yalnızca engelli bireyler ve ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren bir konu olduğunu belirttiği mesajında Başkan Gültak, engelli vatandaşların karşılaştığı tüm duvarları ortadan kaldırıp, sorunlarının çözümüne katkı sunan her türlü hizmet ve projede yer almaya devam edeceklerini vurguladı. “Bir toplumun çağdaşlığı ve büyüklüğü, engelli vatandaşlarına verdiği kıymet, onlara sunduğu eğitim, istihdam ve sağlık hizmetleri ile ölçülür” diyen Başkan Gültak, engelli vatandaşların toplumun asli ve vazgeçilemez bireyleri olduğunun altını çizdi.

“Engelli kooperatifinin kurulmasına öncülük ettik”

Göreve gelir gelmez Akdeniz’de, Umut Girişimciler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ni kurulması için belediye olarak öncülük ettiklerini belirterek, bu sayede onlarca bireyin üretim, istihdam ve ekonomiye kazandırıldığını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Unutulmamalıdır ki hepimiz, herkes birer engelli adayıyız. Bu anlamda engelli insanlarımızla empati kurabilmeliyiz. Çünkü engel gözde, elde veya ayakta değildir. Asıl engel insanın yüreğindedir.

En büyük engel sevgisizliktir. Eğer yüreğiniz sorunlu ise baştan engellisiniz demektir. Sevgi dolu gönüller ise bütün engelleri aşar, tüm duvarları yıkar. Sadece belirli günlerde değil, engellilere yönelik her türlü etkinlik ve projenin sürekli içindeyiz, engellilerin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Merkezi ve yerel yöneticiler olarak bizlere düşen görev, engelli kardeşlerimizin hayatta karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak; onlar için özellikle istihdam ve meslek kazandırmaya yönelik projeler üretmektir. Kentlerimizi, cadde, sokak ve parklarımızı, da engelli bireyler için ulaşılabilir hale getirmeliyiz. Düsturumuz sevgi, barış, kardeşliktir. Bu duygu ve düşüncelerle; hiçbir engelin, yaşama dair umutlarımıza engel olamadığı güzel bir gelecek diliyor; Dünya Engelliler Haftası’nı tebrik ediyorum.”

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala