KENT
Giriş Tarihi : 15-07-2016 12:47   Güncelleme : 15-07-2016 12:47

Taşeron İşçiler "KADRO" İstiyor

Mersin'de Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’nde çalışan ve kadro dışı bırakılan bir gurup taşeron işçi, kendilerine haksızlık yapıldığını öne sürdü.

Taşeron İşçiler
Yapılan haksızlığı kamuoyuna duyurmak isteyen Taşeron işçiler,Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ı Mersin TV'de ziyaret etti.Sorunlarını Ünal'a anlatan işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün üyesi bulunduğu sendikalar ile ilgili Bakanlıklar arasında imzalanan protokol uyarınca yaklaşık 10 bin kişinin daimi kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ancak kendilerinin asıl iş yapmalarına karşın kadroya geçirilmediğini belirttiler.

İşçiler adına söz alan ve büyük bir haksızlığa uğradıklarını ifade eden Fatih Erdoğan,"Bizler karayollarında 5 yıl ile 17 yıl arasında bir fiil çalışan taşeron işçileriyiz.Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yol-İş Sendikaarasında yapılan bir protokol ile 3 bin 500 kişiye kadro verildi.Buradaki tek şart ise 2010 ile 2013 yılları arasında 6 ay asıl işlerde çalışıyor olmak. Bizlere 'siz yardımcı iş kapsamındasınız' diyerek bu kadroda yer verilmemiştir.Oysa yıllar önce işten kendi isteğiyle ayrılmış kişiler bile imzalanan protokol kapsamına dahil edilerek kadrolu işçi olarak karayollarında işbaşı yapmıştır.Bizler karayollarında çalışıyor olmamıza rağmen kapsam dışı kaldık. Aynı işi yaptığımız arkadaşlar nasıl kadrolu işe alındıysa bizleri de bu kurumun iskelet kadrosuyuz kadro bizim de hakkımız.İş barışı, çalışma barışı olsun.Hak ve adalet yerini bulsun."

Erdoğan kendilerine kadro verildiği taktirde daha çok çalışacaklarını ve ülkenin geleceğine daha çok sahip çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise " Emek harcayıp alin teri döken taşeron işçilerinin hakkı olan kadroyu almasını gönülden istiyorum. İşçilerin kadro mücadelesinde tüm desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

MERSİN KENT HABER

 

 

 
 
 
 

    

EditörEditör