GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 11:36   Güncelleme : 18-05-2023 11:36

TEMAD Mersin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Halil Kur, yayınladığı mesajda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlişk ve Spor Bayramı'ın 104. yılını kutladı.

TEMAD Mersin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladı

TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden ilk adımı oluşturan M. Kemal Atatürk’ün 19 MAYIS 1919’da Samsun’a çıkarak Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar özgürlüğü için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 104 ncü yıldönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

19 Mayıs milli mücadelenin,  bağımsızlık savaşının ilk adımının atıldığı gündür.

19 Mayıs 1919 tarihi, Ulusal Egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına uzanan süreç için ilk adımın atıldığı gündür.

19 Mayıs, Gazi M.Kemal Atatürk tarafından  gençlerimize bayram olarak armağan edildiği, gençliğe verilen değerin öneminin vurgulandığı gündür.

19 Mayıs 1919, her türlü zorluğa rağmen Türk olmanın bize verdiği iman kuvveti ile düşmanlarını yenen Türkün gücünü tüm dünyaya tanıtmış, asil bir Millet olarak 104 yıl önce hürriyet ve istiklal meşalesinin Samsun’da yakıldığı gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuzun aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman Gazilerimize güzel bir yaşam dileğiyle, yarınlarımızın güvencesi gençlerimizin ve halkımızın bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör