SİYASET
Giriş Tarihi : 28-01-2023 22:10   Güncelleme : 29-01-2023 20:12

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Mersin'den Seslendi: Siyaset Anlayışını Değiştirmeliyiz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Mersin Halk Buluşması" etkinliğinde "Siyaset anlayışını değiştirmeliyiz" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Mersin'den Seslendi: Siyaset Anlayışını Değiştirmeliyiz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Mezitli Kültür Merkezi'ni dolduran yurttaşlara TİP Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile birlikte seslendi.

TİP Genel Başkanı Baş, Türkiye'de siyasetin yanlış eksende kurulduğunu, ifade ettiği konuşmasında  siyasetin merkezinde halk, çalışan işçiler olması gerektiğine dikkat çekerken, "Sıradan insanların siyaset yapması gerekir" dedi. Baş,siyaset anlayışının değişimesi gerektiğini savunduğu ifadesinde, ülkenin çoğunluğunu işçiler emekçiler oluştururken, siyaseti bu çoğunluk değilde cebinde para olanlar yaptığını dile getirdi.  

Siyasetin herkesin hayatını doğrudan etkilediğine işaret ederken, siyaset, hayatın nefes alıp vermek gibi herşeyini etkilediğini, bu nedenle çalışanların işçilerin meclisinin de kendini temsil etmesi gerektiğinine vurgu yapaN TİP Genel Başkanı Baş, "Kaderinizi başkaları tarafından çizilmesine asla izin vermeyin. Kaderinizi kendiniz belirleyin" çağrısında bulundu.

TİP Genel Başkanı Baş, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ile interaktif bir söyleşi biçiminde politikalarını, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları izledikleri yol haritasını anlattı.

‘BİZ, SİYASETİN ÖZNESİNİN HALK OLMASINI İSTİYORUZ’
TİP Genel Başkanı Baş, “Biz siyasetçi değiliz, devrimciyiz. Siyasetçilik diye bir makam olmaz. Asil olan millet, millet size vekalet veriyor ama aldığınız vekaletle milletin üstüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Önemli olan halktır, millettir. Türkiye’de siyaset tamamıyla yanlış eksende kurulmuş durumda, biz siyasetin öznesinin halk olması gerektiğini, bugün bildiğiniz siyasetçilerin ‘sıradan insanlar’ diye küçümsediği insanların olmasını istiyoruz. Elimde sihirli değnek olsa, bugün uygulanan siyaset anlayışını değiştirmek isterim. 
İşçiler siyaset yapmalı diyoruz, neden? İşçilere ‘Siyaset yap’ desek, ‘Bırak biz ekmeğimizin derdindeyiz’ diyorlar. Siz ekmeğinizin peşindesiniz ama ekmek alamayacak hale geliyorsunuz. ‘Ben siyasetle ilgilenmiyorum’ diyoruz ama yarın öbür gün çoluğumuz çocuğumuz hastaneye düştüğünde, hastaneye ne kadar ödeyeceğinizi siyaset belirliyor. Siyaset hayatımızın her alanını etkiliyor; ama bize siz ‘Siyaset yapmayın’ diyorlar. 
‘SİYASET BİR OYUNSA, SEYİRCİSİ OLAMAYIZ’
Baş, "Kim ki size ‘Sizi ben kurtaracağım’ diyorsa size yalan söylüyor. Bu ülkenin yüzde 99’unu oluşturanlar, yarın işe gitmezse aç kalacak olanlar yan yana gelmezsek, bizi bizden başkası kurtaramaz.
Hiç kimseye özel olarak güven beslememize gerek yok, kaderimizi kendi ellerimize almamız lazım. Benim bütün yurttaşlardan istediğim şey şu, siyaset siyasetçilere bırakılamayacak kadar önemlidir. Siyaset bir oyunsa, bizim seyircisi olabileceğimiz bir oyun değil. Bu memleket ancak ve ancak hepimiz oyuncu olursak kurtulur.”

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör