EKONOMİ
Giriş Tarihi : 18-04-2023 09:09   Güncelleme : 18-04-2023 09:09

TISİAD, Ülke Ekonomisine ve Sosyal Gelişimine Katkı Sunuyor

Türkiye-Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Çelik, Türkiye-Irak ticaretinin gelişmesi için yeni dönemde yeni bir vizyonla ve kurumsal kimlikle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

TISİAD, Ülke Ekonomisine ve Sosyal Gelişimine Katkı Sunuyor

Depremzedelere büyük destek veren TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, Yönetim Kurulu ve üyeleri bir araya getirdi, teşekkür etti

TISİAD Yönetim Kurulu’nun yanı sıra üyelerle birlikte iftar programı düzenleyen Başkan Çelik, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle dernek olarak bölgede yoğun bir emek harcadıklarını, bu kapsamda maddi-manevi depremzedelerin yanında yer alan tüm üyelere teşekkür etti.

TISİAD’ın ülke ekonomisine ve sosyal gelişimine katkı koymak üzere yola çıktığını kaydeden Çelik, Irak’ta bulunan ve sürekli açık olan 7 dernek şubesi ve temsilcileriyle önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Erbil-Süleymaniye- Basra-Bağdat- Musul - Duhok ile Necef’teki ofislerin mesai saatlerinde sürekli hizmet sunduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi:

“Mersin’de bulunan dernek merkezimizle birlikte Türkiye’de ayrıca Ankara, Antalya şubemiz de sizlere hizmet sunuyor. İstanbul, İzmir, Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere diğer başvuruları da değerlendirecek yeni temsilcilikler açacağız. Güçlü, kararlı ve alanında birbirinden değerli, kendisini kanıtlamış siz değerli iş insanlarından oluşan yönetimimizle ileriye daha güvenli bakıyoruz. Türkiye, çok zor bir süreçten geçiyor. Önce pandemi ardından hepimizin yüreklerini dağlayan Kahramanmaraş merkezli depremler ülkemize gerek sosyal gerekse ekonomik olarak ağır bir darbe vurdu. 50 binden fazla insanımız ne yazık ki hayatını kaybetti. 100 binden fazla insanımız da yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem bölgelerinde, depremin ağır yaralarının sarılması için gerçekten çok önemli ve büyük bir özveriyle çalıştık. Bu bağlamda siz değerli arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. TISİAD olarak depremin hemen ardından, afet bölgesindeki vatandaşlarımız için harekete geçtik. Depremin ağır hasar verdiği kentlerden olan Hatay’da halkımızın yaralarını sarabilmesine, acılarını bir nebze de olsa azaltabilmesine yardımcı olabilmek için yoğun bir emek ve çaba harcadık.

Başta milletimiz olmak üzere, tüm insanlığın yaşanan afet karşısında gösterdiği duyarlılık, birlik, beraberlik, dayanışma ve insani duygularla bu zorlukları aşacağımıza yürekten inanıyorum. Bizler her ne şartta olursa olsun, bize ihtiyaç duyulan her bölgede olacağız. Canları kurtarmaya ve yaşatmaya, depremden kurtulan insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Acıların paylaşıldıkça azalacağına olan inancımla böyle acıların artık coğrafyamızdan silinmesini temenni ediyorum.”

MERSİN KENT HABER

EditörEditör