EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-04-2023 23:08   Güncelleme : 18-04-2023 23:08

TOROSLAR BELEDİYESİNİN DERİ İŞLEMECİLİĞİ KURSUNA YOĞUN İLGİ

Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesindeki Deri İşlemeciliği Kursu’na katılan kursiyerler, deriyi sanata dönüştürüyor. Tamamen el işinden oluşan ürünler, kursiyerler için gelir kaynağı oldu.

TOROSLAR BELEDİYESİNİN DERİ İŞLEMECİLİĞİ KURSUNA YOĞUN İLGİ

“Kursiyerler, Özel Sipariş Alarak Aile Bütçelerine Katkıda Bulunuyor”

Toroslar Belediyesi, insanlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan deri işleme sanatına yeniden hayat verdi.

48 farklı branşta kursların verildiği TORTEK’de Deri İşlemeciliği Kursu da yoğun ilgi görüyor.

Deri İşlemeciliği Kursu’na katılan kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de deriden yaptıkları cüzdan, çanta, kemer ve anahtarlık gibi çeşitli aksesuarları satışa sunarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika da veriliyor.

“HOBİ İÇİN BAŞLADIM ŞİMDİ SİPARİŞ ALIYORUM”

TORTEK Deri İşlemeciliği Kursiyeri Funda Kaya, Kasım ayından bu yana kursa katıldığını belirterek, hayallerini sanata dönüştürdüğünü söyledi.

Kursiyer Kaya, kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “Burada ilk olarak davul derisinden ev eşyaları ve abajur yapımını öğrendik. Daha sonra hakiki deriden cüzdan ve kemer yapımını gördük. Hobilerle ilgilenmeyi seven birisiyim. Öğrendiklerimi evde de uyguluyorum. Başkanımıza bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ederim” dedi.

“DERİDEN ÖZEL ÜRÜNLER ÜRETİYORUM”

Kursiyer Abdurrahman Akpınar da Toroslar Belediyesinin Deri İşlemeciliği Kursuna katılarak hem boş zamanlarını değerlendirdiğini hem de bir meslek öğrendiğini belirterek; “Kursa başlayalı iki ay oldu. Özel ürünler yapıyorum. Bu kursu açan Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve bizlere kısa sürede deri işlemeciliği sanatını öğreten usta öğreticimiz Ali Bey’e teşekkür ederim” diye konuştu.

“BİR CÜZDAN, 350-400 TL CİVARINDA ALICI BULABİLİYOR”

Deri İşlemeciliği Kursu Eğitmeni Ali Rakip Özel ise ürünlerin tamamen hakiki deriden yapıldığını kaydederek; “Deri İşlemeciliği Kursu, kursiyerlerimizin evlerinde de ürünlerini yapabileceği ve aile bütçelerine katkıda bulunabilecekleri bir kurs. Kursiyerlerimiz, yaklaşık 4 aydır kurslara devam ediyorlar. Özel sipariş alıyorlar. Ürünlerin getirisi oldukça güzel. Bir cüzdan, 350-400 TL civarında bir alıcı bulabiliyor. Bundan önceki modülümüz de davul derisi işlemeciliğiydi” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ; “MESLEK KURSLARIMIZLA İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Türk tarihinde deri sanatının çok özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, bu sanatı tekrar canlandırmak istediklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde 48 branşta açtığımız kurslara katılan özellikle kadınlar hem meslek öğreniyor hem de el emeği ile ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün vatandaşlarımıza kapımız açık” şeklinde konuştu.

EditörEditör