YAŞAM
Giriş Tarihi : 26-05-2023 22:08   Güncelleme : 26-05-2023 22:08

TOROSLAR’DA ŞİİR ve KOMPOZİSYON YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Mersin Gençlik Eğitim ve Kültür Vakfı (MEGEV) ile Mersin Aydın Düşünce Derneği (MADÜM) öncülüğünde; Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Belediyesi ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Şiir Yazma” ve “Kompozisyon” Yarışması sona erdi.

TOROSLAR’DA ŞİİR ve KOMPOZİSYON YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Toroslar İlçesi’ndeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın ödül töreni, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Vatan ve millet sevgisini satırlara döken çocukların ve gençlerin milli ve manevi duygularla yazdığı şiir ve kompozisyonlar büyük alkış aldı.

Ödül törenine; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü ve Şube Müdürleri, MEGEV ve MADÜM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

MEGEV VE MADÜM BAŞKANI YILMAZ; “BU ÇALIŞMALARI AYNI HEYECANLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını Mersin Gençlik Eğitim ve Kültür Vakfı (MEGEV) ile Mersin Aydın Düşünce Derneği (MADÜM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz yaptı.

Yılmaz, yarışmaya katkı sunan Toroslar Kaymakamlığı’na, Toroslar Belediye Başkanlığı’na ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, vakfın amacı hakkında bilgiler verdi.

“Toroslar’daki çocuklarımıza borcumuz var!” sloganıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Vakıf Başkanı Yılmaz; “Vakfımız; okuyan, düşünen, sorgulayan, Cumhuriyet’e ve manevi değerlerine bağlı aydın insanlarla dayanışma yapmak, bayrak nesil yetiştirmektir. Çocuklarımıza ve

gençlerimize burs temin etmek, yurt ve okul açmaktır. Bu çalışmaları, aynı heyecanla sürdürceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “ ÇOCUKLARIMIZ, İLERİDE ÇOK GÜZEL YERLERDE BİZİ TEMSİL EDECEKLER. GURUR DUYUYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da çocukların ve gençlerin bu heyecanına ortak olarak, tüm katılımcıları tebrik etti. Başkan Yılmaz; “Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bu ülkenin gençleri, vatanına, milletine ve bağımsızlığına sahip çıkmaya devam edecek” dedi.

Başkan Yılmaz, salondaki tüm çocuklara ve gençlere seslenerek, her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

“Sevgili gençler ve sevgili çocuklar. Bizler, sizleri çok seviyoruz. Bizim çocuklarımız ve geleceğimiz olduğunuz için seviyoruz” diyen Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sizlere armağan ettiği için seviyoruz. Bu güzel programımızda, şiirlerinizle, kompozisyonlarınızla yer aldığınız için seviyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum.”

Başkan Yılmaz, ileride bu görevleri ve makamları geleceğimizin teminatı gençlere bırakacaklarını belirterek; “Bizler birgün bu görevleri sizlere devredeceğiz. Buna en iyi şekilde hazırlanacağınıza inanıyoruz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu güzel programı hazırlayan MEGEV ve MADÜM Başkanımıza, kıymetli Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÇENET; “PIRIL PIRIL ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de “Toroslar’daki çocuklara borcumuz var” sloganıyla başarılı çalışmalar yürüten MEGEV ve MADÜM Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik etti.

Kaymakam Çenet; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde çocuklarımız ve gençlerimiz için düzenlenen Şiir ve Kompozisyon Yarışmasının ödül törenindeyiz. Çocuklarımızın gözleri pırıl pırıl. Sizler, Gazi Musatafa Kemal Atatürk’ün; “Arkadaşlar gidip Toros Dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez” dediği Toros dağlarının aslan yürekli insanlarının çocuklarısınız. Bununla ne kadar gurur duysanız azdır. Bizlere düşen bu uğurda her daim yardımcı olmaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Belediyemizle, bütün kurumlarımızla, idarecilerimizle ve öğretmenlerimizle sizlere bu fırsat eşitliğini sağlayabilmek için bir seferberlik halindeyiz. Ailelerinizi tebrik ediyor, sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, MEGEV ve MADÜM Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilirken, tüm katılımcılara da başarı belgesi verildi.

Programda; Mersin Gençlik Eğitim ve Kültür Vakfı (MEGEV) ile Mersin Aydın Düşünce Derneği (MADÜM) Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz, İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet’e ve programa katkı sunanlara teşekkür plaketi takdim etti.

Ödül töreni, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

EditörEditör