GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-05-2023 12:20   Güncelleme : 08-05-2023 17:52

ÜÇ FİDAN, MEZİTLİ'DEKİ ANITI ÖNÜNDE ANILDI

Tam Bağımsız Türkiye için darağacında 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Yusuf Hüseyin adına Mersin'de geçen yıl yaptırılan "anıt" önünde anma etkinliği düzenlendi.

ÜÇ FİDAN, MEZİTLİ'DEKİ ANITI ÖNÜNDE ANILDI

Mersin Mezitli'de geçen yıl 26. Dönem CHP Mersin milletvekili Serdal Kuyucuoğlu tarafından yaptırılan "Üç Fidan" anıtı önünde Denizlerin idam edilişinin 51. yılında anma töreni düzenlendi. 

Anma törenine 25. Dönem CHP Mersin Milletvekillerinden Serdal Kuyucuoğlu, Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Dr. Hüseyin Çamak, Zülfikar Tümer İnönü,'nün yanı sıra  HDP Mersin milletvekili Rıdvan Turan, TİP Mersin milletvekili Adayı Hakan Güneş,, MESİAD Başkanı Hasan Engin, Siyasi Parti Temsilcileri, Sendika temsilcileri, STK Temsilcileri, yurttaşlar katıldı,

26. Dönem CHP Mersin milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı'nın bu parkı, üç fidan anıtı için vermesinden dolayı teşekkürlerini ifade ederek başladığı konuşmasında  "Deniz Dostlarına merhaba," dedi.

Kuyucuoğlu "Üç fidanımız asırlık çınarımız oldu. Deniz,Yusuf, Hüseyin. Kimileri yıllarca hapis yattı, kimileri yurtdışına gitti göçmen oldu, kimileri idam edildi, kimileri katledildi. Türkiye'nin geleceği aydınlık bir nesil  susturulmaya yok edilmeye çalışıldı. Denizler, Mahirler, Yusuflar,Ulaşlar Sinanlar,Kadirler, Kaypakkayalar. Onlar,yüzler, binler bu ülke için güneşi zaptetmeye çalışan çocuklardı.Tam Bağımsız demokratik Türkiye için,halkların kardeşliği, emeğin en yüce değer olduğu güzel bir ülke için, güzel günler görmek için ölümü su gibi içtiler.

Bu devrimci insanları idam ettiler, ancak yenemediler.Halkın özlemlerine ne kurşu işler ne de ip. Bu ülkeye tohum oldu, fidan oldu, ağaç oldu" dedi.

Denizlerin idamının ardından 51 yıl geçtiğini ifade eden Kuyucuoğlu, insanca bir düzen için  ölümü hiçe sayan üç devrimcinin, hala güncel olması onların hedeflerinin insanların özlemi olmaya devam etmesi, hala hak, hukuk, adalet mücadelesinin devam ettiğine işaret etti.

Kuyucuoğlu, "İktidarda olan baskıyla, sindirmeyle sorunları çözebileceklerine inanıyorlar. Bizler bu baskılardan korkmadık, yılmadık, yılmayacağız" ifadesinde bulundu.

Konuşmasında  Can Yücel'in şiirini dile getiren Kuyucuoğu; "Onlar en hızlısıydı hepimizin / En önde göğüsledileri ipi /  Acıyorsam anam avaradım olsun / Ama Aşlkosun Sana Çocuk, Aşkolsun"

Dünyanın her yerinde emperyalizme hayır dediklerini ifade eden Kuyucuoğlu,  savaşlardan beslenen emperyalizme karşı mücadele ettiklerini,mücadelelerini sürdürdüklerini,  Orta Amerika'da darbe yaprıranlara karşı da mücadele ettiklerini belirterek; Bugün de Suriye'de, Irak'ta, Libaya'da Yemen'de  Ukrayna'da kardeş halkları bir birine düşüren, bir birine kırdıran, ülkelerin harap ve yoksullaşmasına neden olmayı sürdüren emperyalist güçlerin politikalarına dikkat çekti. 

Tam bağımsız demokratik Türkiye özlemlerinin devam ettiğini belirten Kuyucuoğlu, "Halkların kardeşliği mücadelesinin devam ediyor. Elbet güneş yeniden doğacak, Bu yolda can veren başta Deniz, Yusuf, Hüseyin olmak üzere, tüm can yoldaşlarımızı saygıyla, sevgiyle anıyorum." dedi.  

Serdal Kuyucuoğu, "14 Mayıs Anneler Günü'nde kaderimizi ve ülkenin kaderini değiştirme günü. 15 Mayısta analar da babalar da  çocuklar da ağlamayacak. Haydi Arkadaşlar zaman görev zamanı, 14 Mayıs İstibdattan kurtulma günü olsun" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Etkinlik konuşmaların ardından mini konserle sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

 

 

EditörEditör