EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-03-2023 19:19   Güncelleme : 30-03-2023 19:19

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanlarından Irak'a Çıkartma

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) tarafından, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da artırmak için Irak'ın Erbil, Süleymaniye ve Duhok  kentlerinde ticaret forumları organize edildi.

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanlarından Irak'a Çıkartma

USİAD tarafından, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da artırmak için Irak'ın Erbil ,Süleymaniye ve Duhok  kentlerinde ticaret forumları düzenlendi. Kılıç: "Bu yıl Irak'a 15-16 milyar dolar ihracat yapma hedefimiz var. Müteahhitlerimizin burada daha fazla iş alması için imkan sağlıyoruz." Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) tarafından, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da artırmak için Irak'ın Erbil, Süleymaniye ve Duhok  kentlerinde ticaret forumları organize edildi. USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, söz konusu toplantılar ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  

"TİCARET HACMİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Kısa süre önce 40 şirketin katıldığı Erbil , Süleymaniye ve Duhok 'ta  ticaret forumu düzenlediklerini belirten Kılıç, "Önemli toplantılar yaptık. Türkiye'nin bu bölgedeki ticarette payını artırmak istiyoruz. Türkiye'den buraya yatırım yapacak iş insanlarını çekmeyi amaçlıyoruz. Aynı şekilde buradaki iş insanlarının da Türkiye'de yatırım yapmasını teşvik etmek istiyoruz." dedi.

  "İHRACAT HEDEFİMİZ 15-16 MİLYAR DOLAR"

Kılıç, Irak ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu dile getirerek, "Gidiş gelişlerimiz çok önemli. Ne kadar çok iş insanı gidip gelirse o kadar çok ticaret hacmimiz artıyor. 2022'de 12 milyar dolarlık ihracat oldu. Bu yıl Irak'a 15-16 milyar dolar ihracat yapma hedefimiz var. Müteahhitlerimizin burada daha fazla iş alması için imkan sağlıyoruz." diye konuştu.

  "ALMANYA'YI DA GEÇMEK İSTİYORUZ"

  Korona zamanında da Irak'a ihracatın hiç durmadığını vurgulayan Kılıç, "Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülke Almanya. Hedefimiz Almanya'yı yakalayıp, komşu, çevre ülkelerimiz içerisindeki en büyük partnerimiz Irak'ı Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülke konumuna getirmek." şeklinde konuştu.

EditörEditör