TURİZM
Giriş Tarihi : 17-01-2023 22:40   Güncelleme : 18-01-2023 11:46

VALİ PEHLİVAN, MERTİD ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Turizm Otel İşletmecileri Derneği (MERTİD) Üyelerinin Ocak 2023 toplantısında turizm işletmecileriyle bir araya geldi.

VALİ PEHLİVAN, MERTİD ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

HiltonSA Mersin ev sahipliğinde gerçekleştirlen MERTİD Ocak 2023 toplantısına Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, Mersin Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Mersin İl Kültür Müdürü Cengiz Ekici, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran, ev sahibi Adana- Mersin HiltonSA Genel Koordinatörü Abdurrahman Toprak, Mersin turizm sektörünün  ünlü adları Ali Doğan, Mustafa Kale, İlhan Ulu, Necmiye Kılıçlıoğlu, Uzay Ünlüselek, Necip Yücesoy, Mehmet Pulat, Abdullah Kuşkuran, Berati Tuncer, Burak Seçkin, Dilek Karaca, Nuray Kodal Ünlü, Osman Nuri Şen,Gülsen Varlı, Yeşim Sancaktar İçgören'in yanı sıra MERTİD Yönetim Kurulu ve MERTİD Üyeleri katıldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MERTİD Üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, turizm temsilcileriyle tanıştı. Turizm sektörünün geleceği ve turizm ile ilgili yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi, değerlendirmelerde bulundu.

Vali Pehlivan, Mersin Turizminin yapılan yatırımlar ve projelerin hayata geçirilmesiyle turizimden hak ettiği payı fazlasıyla alacağına dikkat çekerken, Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın alt yapısının yüzde yüzü tamamlandığını, üst yapının da yüzde 80'inin bittiğini, otoban bağlatı çevre yolunun asfatlanarak tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. 

Vali Pehlivan, bugüne kadar farklı sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinlediğini,tesbitler ve değerlendirmelerde bulunduğunu, hepsinin bir pota içinde birleştirerek bütünleştirilmesi gerektiğini, bugüne kadar yapılanları göz önünde de bulundurularak ortak bir yol haritası ile sürdürüleceğini dile getirdi.Mersin'in tarihi, kültürel, doğal zenginliğini tüm dünyaya tanıtmak için gezsen MERSİN instagram sosyal mecrada Mersin'i tanıtıldığını hatırlatarak, her türlü iletişim araçlarından Mersin'in tanıtımının önemine dikkat çekti. Bu tür toplantılarla sektörün stratejik yönlerini ortaya koyarak kalıcı çözümler üretmek olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, Kentin tanıtılmasında turizim sektörünün önemli işlevi ve görevi olduğunu  narenciye festivali, müzik festivali, sportif aktiviteler,su sporları etkinlikleri gibi etkinliklerle insanların ilgi odağı olacağını, kente değer katacağını, önemli olan birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.. Vali Pehlivan,Hayırlı bereketli bir yıl olması dileğinde bulunarak sözlerini tamamladı.

MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, "Sayın Valim, Geleneksel olarak düzenlediğimiz toplantıya hoş geldiniz. Kentimize geçen atanan Valimiz ile ilk kez MERTİD toplantısında sektör temsilcileriyle bir araya geliyoruz." dedi. Yaptıkları toplantı ile ilgili olarak Vali Pehlivan'a açıklamalarda bulunan Başkan İzol, "Önce ilimiz valisiyle yılın ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bir araya geliyoruz. MTSO Seçimleri nedeniyle MERTİD Üyelerimizle uzun süre bir araya gelemedik. Mersin turizim işletmecileriyle Valimizi buluşturarak turuzim sektörünün sorunlarını iletmek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı amaçladık.  

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın  turizm sektörüne yönelik hibe kredileriyle ilgili yaptığı açıklamada, Kasım 2022'de başlatılan başavuruların 10 Şubat 2023 tarihine kadar uzatldığına dikkat çekerek, Hibe kredilerinin ilk 6 ay ödemesiz, 18 ay vadeli olduğunu duyurdu. ÇKA Genel Sekreteri Duran,hibe kredilerinin  tarım ve turizm sektörü için verileceğini,başvuru için bankalarla gerekli kolaylığın sağlanabilmesi için işbirliği içinde olduklarını dile getirerek turizm temsilcilerine hibe kredileri için  çağrıda bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör