GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-07-2019 20:08   Güncelleme : 14-07-2019 20:08

YEŞİLBOĞAZ,YARGI SOPA OLARAK KULLANILMAMALI

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 3. yılında yaptığı yazılı açıklamasında; darbe girişiminin ülkemizin hukuk sistemine, anayasal düzenine, demokrasimize, halkın egemenliğine, birlik ve beraberliğimize yapılmış hain bir saldırı olduğunu söyledi.

YEŞİLBOĞAZ,YARGI SOPA OLARAK KULLANILMAMALI

OHAL KHK’larının hukuk sistemimizi çökerttiğini söyleyen Yeşilboğaz, “Yargı sopa olarak kullanılmamalıdır” dedi.

Bugüne kadar gerçekleşen tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı hedeflediğine vurgu yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemiz, darbelerden çok yara almıştır. Demokrasinin, silah zoruyla değiştirilmesinin kabul edilmesi mümkün değildir. Millet iradesinin üstünde başka bir güç yoktur. Darbe değil, demokrasi istiyoruz. Biz hukukçular, demokratik hukuk devletine kasteden tüm yasadışı girişimlerin karşısında yer almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“OHAL KHK’LARI HUKUK SİSTEMİMİZİ ÇÖKERTTİ”

15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizi büyük bir felaketin eşiğine getirdiğini belirten Yeşilboğaz, “OHAL KHK’ları ile temel hak ve özgürlükleri sınırlandırmaya yönelik alınan tedbirlerle birlikte, hak ve özgürlük ihlâlleri katlanarak artmıştır. Çok sayıda kanunda yapılan kalıcı değişiklikler, hukuk sistemimizi çökertmiştir. OHAL KHK’larıyla hukuk sistemimizde yapılan düzenlemelerin çok önemli bir kısmı savunma alanını düzenlemektedir. KHK ile özellikle mesleğimize ve savunma hakkına yönelik yapılan düzenlemeler, hukuk devletinde rastlanmayacak bir biçimde yapılmıştır. Adalet dağıtması gereken yargı sopa olarak kullanılarak, adalet hedef olarak gösterilerek, ülkemizde adeta bir korku toplumu oluşturulmuştur. Toplumun adalete ve hukuk sistemimize olan inancı da kalmamıştır” şeklinde konuştu.

“ANTİ-DEMOKRATİK UYGULAMALARA KARŞI HER KOŞULDA SİPER OLACAĞIZ”

Yargı bağımsızlığını engelleyen tüm uygulamaların ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti inşa etmenin temel koşulu; bağımsız, tarafsız, toplumun her ferdine güven veren ve savunma makamının vazgeçilmezliğini içine sindirmiş bir yargı sistemini kurmak, güçler ayrılığı ilkesini özümsemek, güçlü bir parlamenter yönetim şekliyle, hukukun üstünlüğünden taviz vermemektir. Günümüzde her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz hukuku, adaleti, birlik ve beraberliğimizi sağlıklı bir temel üstüne oturtmak için, devlet yöneticileri başta olmak üzere, biz hukukçulara ve toplumun tüm kesimlerine büyük sorumluluk düşmektedir. Ülkemizi karanlığa götürme çabası içinde olanlara karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte yürüyen biz avukatlar, her koşulda anti-demokratik uygulamalara karşı siper olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle; Halkın iradesine yapılan her türlü darbeyi lanetliyoruz. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canını feda eden şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilerle karşı mücadele ederken şehit olan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

MERSİN KENT HABER

PalaPala