KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-01-2023 20:58   Güncelleme : 22-01-2023 21:38

ZERRİN ARSLAN, HER YAŞTA BİR HAYAT VAR

Zerrin Arslan, 94 yıla sakladığı şiirlerini topladığı "Her Yaşta Bir Hayat Var" adlı kitabını Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla yakın dostlarıyla buluşturdu.

ZERRİN ARSLAN, HER YAŞTA BİR HAYAT VAR

Kent belleğinde özel bir yeri olan "Botanik Restaurant" tarihi günlerden birine tanıklık etti.

B özel edebiyat gününde  94 yaşındaki Zerrin Arslan, sır gibi sakladığı şiirlerini "Her Yaşta Bir Hayat Var" adlı kitapta topladı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Zerrin Arslan'ın oğlu Harun Arslan ile kızı Lebzer Arslan, aile dostları, yakın arkadaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Zerrin Arslan, Mersin sanat ve kültür dünyasında çok özel bir yeri olan gerçek bir Cumhuriyet kadını. Kendine annesini örnek aldığını ifade eden Zerrin Arslan, annesini tanıtırken Anamur'un tek şapka takan kadını olduğunu, çocuklarını cumhuriyet değerleriyle büyüten aydın zeki ve çalışkan  bir Türk kadını olarak tanımlıyor.

Vali Pehlivan, Zerrin Arslan'ın kitabından seçip okuduğu şiir büyük ilgi çekerken, Harun Arslan, akerdionu ile konuklara şarkılar söyledi.

Zerrin Arslan, uzun süredir görmediği dostlarıyla buluşmanın heycanını ve mutluluğunu yşadığı etkinlikte, dostlarına imzalı kitaplarını armağan etti.

Mersin kent belleğinde çok özel bir mekan olma özelliği taşıyan Botanik Restaurant'ın yıkılacak olması nedeniyle, son bir nostalji yaşamak isteyen mekanın müdavimleri etkinliğe akın etti.

Kitabın editörlüğünü yapan Harun Arslan, pandemide annesinin gizli kalan iç dünyasını keşfettiğini, sır gibi sakladığı şiirlerini gün ışığına çıkararak kensisiyle paylaştını dile getirirken, 94 yıla dair bir yolculuğa çıktıklarını, geçmişe dönük hafızanın tazelendiğini ifade edtti.

"Her Yaşta Bir Hayat Var" adlı kitabı ile kadınlara ilham veren Zerrin Arslan, insanın hangi yaşta olursa içindeki şiiri dillendir. Bir gün, gün ışığıyla buluşur.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör